21 Nisan 2012 Cumartesi

Wenger'in maç yorumu

Sonuç pek adil görünebilir ama bizim bir peneltımızın verilmediğini düşünüyorum.İlk yarı ve maç sonuna doğru pozisyonlarımız var.Onların önemli pozisyonu yok gibi.Maçtan önce onların kazanmak zorunda olacağını ve açık oynayacaklarını düşünüyordum.Aksine oyunu kilitleyip Torres'le geniş alan bulmayı denediler.Bu maçı garşp bir hale getirdi.
Bugün çok iyi bir savunma performansı sergiledik.Ancak hücuma çıkarken çok yavaş davrandık.Bizim gibi teknik kapasitesi yüksek takım böyle ağır hücum etmemeliydi.Yeterince açıklık bulamamamızın nedeni budur.Onlar Barcelona'ya karşı oynadığı sistemde orta sahada 3 defansif oyuncuyla alan kapattı.Fiziksel mücadelelerde üstündüler.Wigan maçı gibi pek üretken olamadığımız bir maç oldu.
Wigan maçını kaybettikten sonra takımın üzerinde biraz gerginlik vardı.Biraz da yorgunluk bu maçın ilk yarısına taşındı.Chelsea açık oynasaydı farklı olurdu.
Walcott'un sakatlığı ciddi gibi görünüyor.Sakatlanıp tedaviden sonra iyi hissedip oyuna girmemesi gerekirdi.Zorlayınca geri dönüş süresi uzayabilir.Bu sakatlıklar 3 haftalık bir süre gerektirir.İyi bir dinlenme süreci geçirmesi gerekir.İngiltere Milli Takımı için hazır durumda olması gerekir.Sezonu kapattığını düşünüyorum.
Biz oyunu kaybetmemek için biraz gergin oynadık.Çok yavaş pas yaptık.Onları yeterince açamadık ve oyun hızını değiştirme konusunda iyi değildik.Tecrübeli bir takım olduklarından topun nerede oynanması gerektiğini iyi biliyorlar.
Van Persie bugün 50.maçına çıktı ve yine herşeyini verdi.Maçta önemli pozisyonlar da buldu ama skor yapamadı.Bir pozisyonda şut yerine boştaki Diaby'e bıraksaydı golü bulabilirdik.Yalnız epeyce üretkendi.Bir ofsayt pozisyonu vardı.O pozisyonda geriden çıkmış olabilir.
Şampiyonlar ligi hakkı elde etmek için artık bütün maçlarımızı kazanmamız gerekiyor.Şimdi hafta sonu oynanacak Stoke City maçına odaklanmamız gerekiyor.

Hiç yorum yok: