12 Nisan 2012 Perşembe

Wenger'in maç yorumu

Arsene Wenger,3-0'lık Wolverhampton galibiyetinin ardından görüşlerini basınla paylaştı.Bu sezon lige çok kötü başladık ama son haftalarda büyük bir ivme yakaladık.Wenger yönetimindeki Arsenal,deplasmanda Wolves'ı yenerek 3.sıradaki yerini iyice güçlendirdi.Daha kendilerini uzun bir yolun beklediğini söyleyen Wenger,Sky Sports'a yaptığı açıklamada,"Hâlâ bizi bekleyen uzun bir süreç var.Şu an 3.lük için avantajlı bir pozisyonda olabiliriz,fakat yaşadıklarımızdan çok önemli tecrübeler edindik." diye konuştu.Kalan maçların hepsini kazanmak istediklerini söyleyen Wenger,"Sıradaki maçı kazanarak,tüm maçları kazanma hedefimize başlamalıyız." ifadelerini kullandı.
Wenger resmi internet sitesine şunları söyledi:Maça çok iyi başladık.Gollerden sonra oyunu kontrol ederek derin oynadık.Wolverhampton maçın sonuna kadar tüm ruhuyla savunma ve hücum etmeye çalıştı.2.yarıda bir aralık oyun kontrolü onlara geçmişti.Doyle'nin kafa vuruşunu Szczesny harika çıkarınca dirençleri sona erdi.
3.sırada olmaktan mutluyum.Ancak diğer takımlar daha önce bu sırada olduğunu düşünüyorum ve tedbirli hareket ediyorum.Bir sonraki oyuna odaklanıp kazanmak istiyor ve ligi bu seviyede bitirmek istiyoruz.
Penaltı pozisyonunu tam göremedim ama müdehale var gibi.Hakemin penaltıdan sonra son adam olarak değerlendirmesiyle Bassong'u attı.Ağır da olabilir.Ama Walcott topu kontrol etse bir sonraki pozisyonda ne yapabileceğini gösterdi.
Wolverhampton'ın 2-0'dan sonra seyircinin de etkisiyle oyunu tamamen bozuldu.Şampiyonlar ligi Barcelona maçında Van Persie'ye düdükten sonra topa vurduğu gerekçesiyle gösterilen 2.sarı ve kırmızı kart pozisyonunu hiç unutmayacağım.Bu kuralların katı bir uygulamasıydı.Bugün hakemin bundan başka yapacak birşeyi yoktu.
Van Persie'Nin böyle bir penaltı atacağını bilmiyordum,sürpriz oldu.Son anda fikrini değiştirdiğini söyledi.
Van Persie 20 premier takımını 17'sine gol atarak bu alanda Ian Wright'a ait rekora ortak oldu.Onu tebrik ediyorum.Yapılması zor işi başardı.Bu dikkate değer bir performans.Manchester City'e gol atabilseydi bu rekoru ele geçirecekti.Topu direkten döndü,Vermaelen golünü önleyince rekor bu aşamada kaldı.Fikstürdeki diğer takımlara ilk maçlarda gol atmıştı.
Chelsea maçını kaybetmeyi hak etmeyen Wigan bu akşam Manchester United'ı devirdi.Bu maça iyi hazırlanmamız için önemli bir mesaj.
Federasyon'un Balotelli ve Derry kararı inanılmaz.Bunun için bir açıklama yapılırsa belki kabul edebiliriz.Futbolu çok seviyorum.Ancak etik veya istikrarlı kararlar görmemek beniz üzüyor.Balotelli ceza alması beni ilgilendirmiyor ama uygulama çok kötü.

Hiç yorum yok: