10 Mayıs 2009 Pazar

Arsenal 1 Chelsea 4

Arsenal,üstün oynadığı maçta sahasında Chelsea'ye 4-1 mağlup oldu.Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'ne yarı finalde veda eden iki ekip,Arsenal ve Chelsea,Emirates Stadı'nda karşı karşıya geldiler.
Maça hızlı başlayan taraf kırmızı beyazlılar olmasına rağmen,gol perdesini açan Chelsea oldu.28. dakikada duran toptan Drogba'nın ceza sahasına gönderdiği topta,Alex uzak mesafeden harika bir kafa vuruşuyla Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.
39.dakikada, eski bir Arsenal'li olan Nicolas Anelka,uzak mesafeden sağ ayağıyla farkı ikiye çıkarttı:Böylelikle,oyun olarak Arsenal'in domine ettiği ilk devre,Chelsea'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona ermiş oldu.İkinci yarının hemen başlarında,49.dakikada Chelsea farkı üçe çıkardı.Cole'ün ortasını uzaklaştırmak isteyen Kolo Toure,topu kendi ağlarına gönderdi.
Arsenal'in baskısı 70.dakikada ilk meyvesini verdi.Bendtner,attığı golle skoru 1-3'e taşıdı.
Golden sonra da yüklenen taraf kırmızı beyazlılar oldu.Ancak 86.dakikada Malouda, Chelsea adına farkı üçe çıkarttı ve maçın sonucunu ilan etti:1-4.
Bu skorla, Chelsea puanını 77'ye yükseltti.Arsenal ise 68 puanda kaldı.Kadrolar şöyleydi:
Arsenal:Lukasz Fabianski,Bacary Sagna,Kolo Toure,Mikael Silvestre,Kieran Gibbs,Theo Walcott,Emmanuel Adebayor(68),Alex Song,Denilson(67),Abou Diaby,Nicklas Bendtner(59),
Samir Nasri,Cesc Fabregas(c),Robin Van Persie
Chelsea:Petr Cech,Alex,Ashley Cole,John Terry(c),Mikel,José Bosingwa,Branislav Ivanovic(77),Michael Essien,Frank Lampard,Florent Malouda,Michael Ballack(88),Didier Drogba,Nicolas Anelka

Hiç yorum yok: