13 Mayıs 2012 Pazar

Wenger'in maç yorumu

Arsene Wenger West Bromich Albion maçından sonra ligi 3.bitirerek şampiyonlar ligine katılma hakkı kazandığımız için gurur duyuyoruz aöıklamasını yaptı.
Sezona bir bütün olarak bakmak gerekir.Ligde oynadığımız son 16 maçın sadece ikisini kaybetmemiz fantastik bir çalışmanın ürünü.70 puanla 3.sırada bitirdik ve 15 kez üst üste şampiyonlar ligine katılım hakkı elde ettik.Kötü sezon başlangıcından sonra bu seviyede bitirdiğimiz için gururluyuz.
Çok gergin bir maçtı.1-0 öndeyken kısa sürede 2-1 geriye düştük.Ama oyunumuz düzeltünce geri dönüşümüz yine gerçekleşti.4.golü bulamadık ve yumuşak bir savunma yaptık.Kalbim zorlandı ve gergindim.Hakemin 5 dakika uzatma vermesi çok ilginçti.
Tottenham maçının skorunu takip ediyorduk.Ligi 4.bitirmek istemiyordum.Chelsea şampiyonlar ligini kazanırsa erken bir sezon açılışı ve oynanacak bir ön elemeyle başlamak yorucu olacaktı.
Eylül ayında işimiz bitmiş gibiydi.7 maçta 4 mağlubiyet almış ve 17.sıradaydık.3.olmak geriye kalan 31 maçta hayal gibiydi.Bu çıkışı olağanüstü bir çalışmayla sağladığımız için gururluyuz.
Szczesny bir omuz problemi yaşıyor.Son 5 haftadır iğneyle ve ağrıyla oynuyor.Sezon sonu olmasaydı onu dinlendirirdim ancak böyle kritik bir dönemde bunu yapamazdım.
Gibbs son dakikada inanılmaz müdehalesi vardı.O bu mevkii için iyi geliyor ve krediyi hakediyor.Kanatta yaşadığımız sorunu 2.yarı çözmeye çalıştı.hava toplarında da etkili olmayı başardı.Yaptığı kritik müdehale ile bizi zor durumdan kurtardı.
Zihinsel sağlamlık,birlik ve dayanışma adına iyi bir testten geçtik.Bu özelliğimizle ayakta kalmayı başardık.Herhangi bir zayıflık göstermedik ve beraberlikle geri geldik.Çok iyi bir ders sezonu geçirdik.
Arka arkaya 15.kez şampiyonlar ligine katılmak çok önemli.Göründüğü kadar kolay olmayan bu işi yapabilen 3 kulüp var.
Ligi 3.sırada bitirmek yeni oyuncuları alabilmek ve elimizdekileri tutmak için de çok önemliydi.
Bu sezonda Van Persie 30 gol attı.Sezon içinde onun üzerindeki gol yükünü takıma dağıtmak üzerine çok konuştuk.Bu durum için Lukas Podolski ile Euro 2012 öncesi anlaşma sağladık.Van Persie ile de turnuva öncesi konuşacağız.
Van Persie'nin maç sonrası kutlamada olmaması konusu önemli değil.O çok önceden taraftarlara gitti ve soyunma odasına geri döndü.
Yaşlı koç Pat Rice'a bugünkü galibiyeti armağan ettim.Buradan şampiyonlar ligine katılamadan dönseydik onun adına çok üzülürdüm.Aynı kuşakta olmamız ve buraya geldiğimden beri bana asistan olmasından çok mutluyum.Bu hem kendisi hem de benim için çok duygusal.Savaşçı kişiliği ve pek konuşmamak gibi özellikleri vardır.Zihinsel anlamda da çok güçlüdür.
Şampiyonluk yarışı çok dramatikti.QPR güvende olduğunu hissetti sanırım o yüzden sert savunması uzatmada biraz gevşedi.Ama Manchester City maç içinde başka gol de bulabilirdi.

Hiç yorum yok: