27 Mayıs 2009 Çarşamba

Futbol Messi'dir!!!!!!!!!!!!!

18 yıl sonra bir Avrupa Kupa finalinde karşılaştılar.Organizasyon Şampiyonlar Ligi,adres Roma Olimpiyat Stadı'ydı.Barcelona adeta rüzgar gibi esti;Eto'o ile öne geçti,son sözü söyleyen ise Messi'ydi.25 maçtır yenilmeyen ManU'yu deviren Katalan ekibi, "Avrupa'nın deviyim" dedi!
Avrupa'nın iki dev takımı Barcelona ve Manchester United,Roma Olimpiyat Stadı'nda kıyasıya mücadele ediyor,milyonlara futbol zevki yaşatıyor.
Muhteşem finalde Barcelona güldü;Roma Olimpiyat Stadı'nda son şampiyon Manchester United'ı 2-0 yenen Katalan ekibi 2008/09 Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.
Barcerlona:Valdes,Puyol,Toure,Pique,Sylvinho,Busquets,Iniesta,Xavi,Messi,Eto'o,Henry.
Yedekler:Pinto,Caceres,Gudjohnsen,Krkic,Keita,Rodriguez,Muniesa.Teknik Direktör:Pep Guardiola
Manchester United:Van der Sar,O'Shea,Vidic,Ferdinand,Evra,Carrick,Anderson,Giggs,Park, Ronaldo,Rooney.Yedekler:Kuszczak,Berbatov,Nani,Scholes,Rafael,Evans,Tevez.Teknik Direktör: Sir Alex Ferguson
Hakem:Massimo Busacca (İsviçre)Yardımcı Hakemler:Matthias Arnet(İsviçre) -Francesco Buragina(İsviçre)Dördüncü Hakem:Claudio Circhetta (İsviçre) UEFA Delegesi:Jim Stjerne Hansen(Danimarka) UEFA Hakem Gözlemcisi: Marc Batta (Fransa)
1' İlk faulü Anderson'un düşüren Toure yaptı.
2' Ronaldo'nun 32 metreden kaleye gönderdiği serbest vuruş Valdes'ten döndü,defans topu kornere attı.Sol köşeden kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.
9' Anderson'un pasıyla ceza sahası sol köşesinde topla buluşan Ronaldo'nun vuruşu yandan auta çıktı.
10' Xavi-Iniesta ikilisi ilk kez top yapma şansı bulabildi.Iniesta'nın pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Eto'o ayağının dışıyla vurdu,Barcelona dev finalde skor avantajını yakaladı.
13' Ceza yayı önünde yerde kalan Messi faul bekledi,karşılaşmanın İsviçreli hakemi Massimo Busacca oyunu devam ettirdi.
14' Golden sonra Barcelona o alışılmış pas trafiğine başladı.
16' Ronaldo'yu düşüren Pique maçtaki ilk sarı kartı gördü.Frikikte Giggs'in vuruşunda barajı geçen top üsten auta çıktı.
19' Barcelona ikinci gole yaklaştı.Messi,ceza sahası dışı sağ çaprazından kaleyi düşündü,vuruşu az farkla üsten auta çıktı.
20' Bu kez Manchaster United,Ronaldo ile kaleyi yoklamak istedi,Portekizli yıldızın ceza sahası dışından yaptığı vuruş yandan auta çıktı.
23' Sol köşeden Giggs'in ceza sahasına ortaladığı kornerde Ronaldo'nun kafa vuruşu farklı şekilde auta çıktı.
27' Anderson'un Iniesta'ya yaptığı faul sonrası kazanılan serbest vuruşu Xavi kullandı,başarılı oyuncunun 28 metreden vuruşunda top direği yaladı.
32' Sol kanattan gelişen ManU atağında Evra'nın ceza sahasına yaptığı ortayı Pique karşıladı.
35' Puyol'un sağ kanattan ortasına ayak koyan Vidic topu kornere gönderdi.
38' Messi'nin ceza sahasına gönderdiği derin pası Eto'o'dan önce Ferdinand şık bir vuruşla karşıladı.
42' ManU defansından savunmanın arkasına atılan uzun topa Ronaldo hareketlendi,kaleci Valdes ceza sahası dışına çıkarak topu rakibinden önce taca gönderdi.
44' Soldan çalçımlarla ilerleyen Messi'nin ceza sahasına yaptığı ortada Van der Sar'ın elinden kaçırdığı topu savunma uzaklaştırdı.Karşılaşmanın dördüncü hakemi Claudio Circhetta ilk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ilave edildiğini gösteren tabelayı kaldırdı. 45+1' Çalımlarla ilerleyen Iniesta'nın kaldırdığı topa Henry kafayı vuramadı,Van der Sar meşin yuvarlağı kontrol etti ve ilk yarı sona erdi.İlk 10 dakikada rakibinin baskısı karşısında bunalan Barcelona golle rahatladı.Katalan ekibi devre arasına 1-0'lık skor avantajıyla girmeyi başarırken, golden sonra orta sahadaki pas trafiğiyle oyunun hakimiyetini de eline aldı.
46' Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Manchester United'dan geldi;Tevez girdi,Anderson çıktı.
47' Xavi'nin pasıyla solda buluşan Henry'nin ceza sahasına yaptığı ortayı Vidic karşıladı.
49' Barcelona ikinci gole çok yaklaştı;Xavi'nin pasıyla soldan hareketlenen Henry ceza sahasına girdi ve rakibinden kurtulduktan sonra vurdu,Van der Sar gole izin vermedi.
50' Eto'o'nun ceza sahasına gönderdiği derin pasa hareketlenen Messi yerde kaldı ve penaltı bekledi,hakem oyunu devam ettirdi.
52' Iniesta'nın yerde kaldığı pozisyonda serbest vuruşu Xavi kullandı,başarılı oyuncunun 18 metreden vuruşu direkte patladı.
56' Rooney'nin sağ kanattan ortasında Toure topu ıskaladı,Park kale önünde vuramayınca meşin yuvarlak kaleye paralel dışarı gitti.
59' Topla oynama oranları: Barcelona %52-%48 Manchester United
63' Ronney'nin sağ kanattan ortasına Pique ayak koydu,top kornere gitti.
66' ManU'da ikinci değişiklik;Berbatov girdi,Park çıktı.
70' Barcelona'yı rahatlatan gol Messi'nin kafasından geldi;Arjantinli süper yıldız,Xavi'nin ortasında Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 9.golünü attı.
72' Barcelona'da ilk değişiklik;Keita girdi,Henry çıktı.Pep Guardiola bu oyuncu değişikliğiyle,skor anlamında rahatlayan takımı klasik 4-4-2 düzenine çekti.
74' Barcelona'nın sağ kanatta kazandığı serbest vuruşta Xavi'nin ceza sahasına yaptığı ortada Puyol'un kafa vuruşu kalecide kaldı.
75' Sir Alex Ferguson son değişiklik hakkını da kullandı;Scholes girdi,Giggs çıktı.
78' Ronaldo Manchester United'da sarı kart gören ilk isim oldu.
80' Scholes,Busquets'e yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.
84' Xavi'nin derin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında buluşan Puyol'un vuruşunda Van der Sar 3. gole izin vermedi.
87' Sağ köşeden Rooney'in ceza sahasına ortaladığı kornerde Berbatov'un kafa vuruşu auta çıktı. 90' Karşılaşmanın dördüncü hakemi Claudio Circhetta mücadelenin sonuna en az 3 dakikalık süre ilave edildiğini gösteren levhayı kaldırdı.Maç sonucu:Barcelona 2 Manchester United 0.
VE BARÇA 2008/09 ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU!..
Bu skorun ardından;Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola,Katalan ekibinin başındaki ilk yılında La Liga ve İspanya Kral Kupası'nın (Copa Del Rey) ardından Şampiyonlar Ligi'ni de kazanmış oldu.Barcelona'nın Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi Şampiyonlar Ligi 2008/09 Sezonu'nda rakip fileleri 9 kez havalandırarak gol kralı oldu.
Katalan ekibinin orta sahadaki dinamosu Xavi ise verdiği 7 gol pasıyla asist krallığını elde ederken finalin de adamı seçildi..
Barça da bütün başarıları elde eden Pep Guardiola bundan sonra ne yapsa başarısız olacak!!!!!
Acilen istifa etmeli!!!!!!!!!!!
Kupaya FC Barcelona kazınmasını görüntüleyen televizyon yayını ve müthiş bir organizasyon yapan İtalyan yetkililere vetabiki 25 maç sonra yenilen son şampiyon Manchester United'a sonsuz teşekkürler.Sezon istendiği gibi güzel kapandı...
Sözlerime son noktayı yeni bir terim ile koyuyorum:Futbol Messi'dir..........................

Hiç yorum yok: