30 Mayıs 2009 Cumartesi

Beşiktaş şampiyon...

Turkcell Süper Lig'in son haftasında Denizlispor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönen Beşiktaş,6 yıl sonra ligi zirvede tamamlamayı başararak 13. şampiyonluğunu kazandı...
2008-2009 sezonunun son haftasında,lider Beşiktaş, şampiyonluğa uzanmak için Denizlispor deplasmanına çıktı.Siyah beyazlılar 6 senedir bu ünvana hasretti.Kümede kalmayı daha önceden garantileyen ev sahibi ekip ise,üç sene önce Fenerbahçe'ye yaptığı gibi Karakartal'ı da şampiyonluktan etmenin peşindeydi.
Bu şartlarda maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu.Ancak ilk tehlikeli gol girişimi yeşil siyahlılardan geldi.10.dakikada Angelov'un yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşu,yine Angelov kullandı.Rüştü'nün kapattığı köşeye giden top direkten dönünce,Denizlispor mutlak bir golden oldu.Bu arada İstanbul'dan gelen Galatasaray'ın gol haberi,siyah beyazlıların biraz daha rahatlamasını sağladı.
17.dakikada Tello'nun ceza alanının sol dış bölgesinden çektiği şut Cenk'ten sekti.Pozisyonu Bobo tamamlamak istedi ancak Brezilyalı oyuncunun pozisyonu ofsayttı.
Karşılaşmanın 29.dakikasında,Cisse'nin ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Filip Holosko, düzgün bir plaseyle topu ağlara gönderdi ve Karakartal'ı 1-0 öne geçiren isim oldu.
36.dakikada İbrahim Toraman kendi ceza alanında topa elle müdahele etti,ancak hakem devam dedi.Bu pozisyona Denizlispor cephesinden yoğun itirazlar geldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı,1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle kapandı.
Maçın ikinci yarısı oldukça düşük tempoda başladı ve bir süre daha orta alan mücadelesi şeklinde devam etti.Bu süreçte temkinli oynayan Beşiktaş skoru korumaya çalışırken,Denizlispor ise geliştirdiği cılız ataklardan sonuç alamıyordu.İkinci yarının başlamasıyla birlikte,Beşiktaş tribünlerinde meşaleler yandı.
60.dakikada Emin'in savunmanın arkasına attığı topta,Angelov,Sivok'a takıldı.Ancak hakem bu pozisyonda da devam dedi.
63.dakikada hücuma destek veren İbrahim Toraman,ceza sahası dışından sol ayağıyla sert vurdu.Direkten ağlara giden topla fark ikiye çıktı ve siyah beyazlılar şampiyonluğa iyice yaklaştı.
Bu dakikadan sonra maçta tempo tekrar düştü.Denizlispor,oyunu rakip yarı sahaya yıkmasına rağmen,Beşiktaş savunmasını açarak pozisyon bulmayı bir türlü başaramadı.
76.dakikada Holosko'nun ceza sahası içinde sağ ayağıyla plasesi,kaleci Cenk'te kaldı.
79.dakikada oyuna Serdar Özkan'ın yerine İbrahim Üzülmez dahil oldu.Bu dakikada kenara gelen Gökhan Zan,kaptanlık pazubandını Mustafa Denizli'ye verdi.Denizli'nin pazubandı İbrahim Üzülmez'e takması,tribünlerden alkış aldı.
84.dakikada gelişen Denizlispor atağında,soldan gönderilen ortaya arka direkte ayak koyan Braga,ev sahibi ekip adına farkı bire indirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 2-1 galip ayrılan Beşiktaş,Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun şampiyonu oldu.Mustafa Denizli,siyah beyazlıları ligin zirvesine taşıyan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçti.Aynı zamanda üç büyük takımı şampiyon yapan ilk teknik direktör oldu.
Bu sezon Fortis Türkiye Kupası'nı da müzesine götüren Karakartal,tarihindeki ikinci dublesini yapmış oldu.
Ligdeki diğer sonuçlarla 2.Sivasspor,3.Trabzonspor,4.Fenerbahçe 5.Galatasaray olurken Konyaspor,Kocaelispor ve Hacettepe kümeye gitti.

Hiç yorum yok: