24 Mayıs 2009 Pazar

Newcastle,Middlesbrough ve West Bromich Albion küme düştü..

Kümede kalma umutlarını mucizelere bırakan ve kulağı Villa Park'taki Aston Villa-Newcastle United ve KC Stadı'ndaki Hull City-Manchester United maçlarında olan Middlesbrough;Upton Park'ta West Ham United'la karşılaştı.Middlesbrough taraftarının 2008/09 Sezonu'ndaki en başarılı isim seçtiği milli futbolcumuz Tuncay bu zorlu mücadelede de hocası Gareth Southgate'den ilk 11'de şans bulurken,sakatlıkları devam eden Downing ve Alves gibi önemli oyuncular bu kritik deplasmanda forma giyemedi.Boa Motre'nin pasıyla sol kanattan hareketlenen Ilunga yerden ortaladı,düzgün bir vuruşla ağları havalandırarak ligdeki gol sayısını 10'a çıkaran Carlton Cole mücadelenin 33.dakikasında ev sahibi West Ham'a skor avantajını getirdi.49.dakikada Tuncay'ın çabasıyla ligdeki 4.golünü atan O'Neil konuk ekibe kümede kalma umudunu getiren ve Middlesbrough'nun 2009'daki ilk deplasman golünü kaydeden isim oldu.59. dakikada düzgün bir vuruşla Jones'u mağlup eden Stanislas ev sahibine yeniden skor avantajını getirdi. Konuk ekipte bozulan moraller asılan yüzlere yansıdı.Middlesbrough bu mağlubiyetle; Villa Park'taki Aston Villa-Newcastle United ve KC Stadı'ndaki Hull City - Manchester United maçlarından istediği sonuçlar çıkmış olmasına rağmen Premier League'e veda etti.
Premier Lig’de oynanan son hafta maçlarında,Newcastle deplasmanda Aston Villa’ya 1-0 yenilerek küme düşen son takım olurken,Hull City,Manchester United karşısında mağlup olmasına rağmen lige tutunmayı başardı.
Aston Villa - Newcastle United: 1-0
Şampiyonlar Ligi’ne gitme iddiasını kaybeden ve son dönemde kötü sonuçlar alan Aston Villa, düşme hattından kurtulmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Newcastle United’ı konuk etti. Maçın ilk atağı konek ekip Newcastle’dan geldi.3’de Coloccini’nin kafa vuruşunda Friedel başarılıydı.9’da Damien Duff’ın sert vuruşunda netice alınamadı.10’da Steven Taylor’un pasında topla buluşan Martins golü atmayı başaramadı.13’te Mark Viduka ile gol arayan Newcastle’ın baskılı oyunu,Villa savunmasına zor anlar yaşattı.Villa, 13’te Milner ile,19’da da Barry ile gole yaklaştı.38’de köşe vuruşta topu önünde bulan Gareth Barry,takımı Aston Villa’yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.Newcastle,ilk yarıda beraberlik golünü bulamazken,52’de Young farkı arttırmak için önemli bir fırsatı değerlendiremedi.70’de Butt’ın hatasında topla buluşan Barry, farkı arttırma şansını değerlendiremedi.78’de Taylor’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Carew,müsait pozisyondan yararlanamadı.Karşılaşma 1-0 sona erdi.Bu sonuçla Newcastle Premier Lig’e veda etti.
Hull City-Manchester United:0-1
Düşme hattının sadece 1 puna yukarısında bulunan Hul City,geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden ve maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Manchester United’ı konuk etti.18’de Nani’nin sert şutu Myhill’de kaldı. 24’de Darron Gibson’un güzel golüyle,Manchester United 1-0 öne geçti. 29’da Turner ile Hull City gole yaklaştı.35’de genç golcü Macheda farkı ikiye çıkarmaya yakındı. 36’da Dawson’un uzak mesafeli şutunda Kuszczak başarılıydı.59’da ilk golün sahibi Gibson’ın uzun mesafeli şutunda Myhill başarılıydı.70’de Masceda farkı açma fırsatından yararlanamadı. 82’de Turner’ın kafa vuruşunda Kuszczak başarılıydı. 87’de Nani’nin uzun mesafeli vuruşunda Myhill başarılıydı.Hull City maçı 1-0 kaybetmesine rağmen,Newcastle’ın mağlubiyetiyle ligde kalmayı başardı.
West Bromich Albion'un küme düşmesi daha önceden belli olmuştu.

Hiç yorum yok: