6 Mayıs 2009 Çarşamba

Roma'ya 2.bilet:Chelsea-Barcelona

Şampiyonlar Ligi 2008-2009 sezonunda finalin adı,Chelsea ile Barcelona arasında oynanacak dev randevunun ardından belli oluyor.
Avrupa'nın 1 numaralı futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde 10.kez kılıçları birbirine çekecek olan iki dev ekibin Nou Camp'taki ilk mücadelesinde,rakibine gol izni vermeyerek oyunu adeta 0-0'a kitleyen Chelsea avantaj sağlamıştı.
Yıllardır beklediği ve geçtiğimiz sezon finalde kaybettiği Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon zafere ulaşmak isteyen Londra temsilcisinde,sakatlıkları devam eden Portekiz'li futbolcular Deco ile Ricardo Carvalho'nun yanı sıra uzun zaman önce sezonu kapatan Joe Cole ve Paulo Ferreira da forma giyemeyecek.
Anelka,Michael Ballack ve Brezilya'lı defans Alex sarı kart cezası sınırında olan isimler.
Muhtemel 11:Cech-Bosingwa,Terry,Alex,Ashley Cole-Essien,Ballack,Lampard-Malouda,Anelka, Drogba.
El Clasico'da Real Madrid'i dağıtarak iyice morallenen Barcelona'da,sarı kart cezalısı kaptan Carles Puyol ve sakat olan Meksika'lı defans Rafael Marquez'in yokluğunda,Uruguay'lı Martin Caceres savunma göbeğinde görev alacak.Dizinden sakatlığı bulunan Henry'nin durumu ise maç saatinde belli olacak.
Barcelona'da 26.yaş gününü kutlayan Brezilya'lı Daniel Alves ve ortasaha oyuncusu Sergio Busquets sarı kart görmeleri halinde olası final maçında cezalı duruma düşecekler.
Muhtemel 11:Valdes-Alves,Caceres,Pique,Abidal-Toure,Xavi,Iniesta-Henry (Keita),Messi,Eto'o.
- İki dev ekip arasında bugüne kadar oynanan toplam 12 müsabakada,Barcelona 5,Chelsea ise 4 galibiyet elde etti.
- Barcelona,Chelsea ile oynadığı son 4 maçı kazanamazken,İngiliz temsilcilerle deplasmanda oynadığı toplam 29 maçın 15'ini kaybetti.Katalan ekip Şampiyonlar Ligi'nde son 4 sezonda, Chelsea,Liverpool ve Manchester United'e elenirken,2005-06'da ise kupayı kazanmıştı.
- İki takım Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 2004-05 ile 2006-07 sezonlarında da birbirine rakip olmuş ve iki kapışmada da tur atlama sevincini Chelsea yaşamıştı.
- Chelsea,Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son 17 karşılaşmayı da kaybetmezken, Londra'daki son yenilgisini 2006 Şubat'ta Barcelona'ya karşı almıştı.
- Şampiyonlar Ligi'nde tam 104 maçtır hiçbir futbolcusu kırmızı kart görmeyen ve bu alandaki rekoru elinde bulunduran Barcelona'da,şimdiki teknik direktör Josep Guardiola 1998'de Brondby ile oynanan maçta oyun dışı kalarak kırmızı kart gören son futbolcu konumunda bulunuyor.
- Barcelona 3 gol daha atması durumunda,850 golle Avrupa Kupaları'nda en çok gol atan ezeli rakibi Real Madrid'i geride bırakacak.
- Petr Cech ve Nicolas Anelka,Chelsea'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 11 maçta da forma giydiler.

Hiç yorum yok: