27 Mayıs 2009 Çarşamba

Başkent'te bir garip penaltı öyküsü

Sene 1986.Küme düşmemeye çalışan Rizespor,durumu rahat olan Ankaragücü'nden maçı almış. Ancak hakemin son dakikada Ankaragücü lehine verdiği penaltı tüm hesapları alt üst ediyor.Tarih 26 Mayıs 1986 Ankara'da Ankaragücü,Rizespor maçı oynanıyor,hakem Yahya Diker.Uzun süre golsüz berabere giden maçın 81.dakikasında Rizespor Hüsnü'nün golüyle 1-0 öne geçiyor.Maç tam bu skorla bitti denirken hakem Yahya Diker Ankaragüçlü Yaşar'ın yere düşürülmesiyle beraber penaltı noktasını gösteriyor.İşte ne olursa o dakikadan sonra oluyor. Maçı kazanmak üzere olan Rizespor'lular hakemin kararına tepki gösterip "Hocam bu maç bize bağlanmıştı" diyor ve başlıyor şike hikayesi.
Oyuncuların itiraz ettiği hakem Yahya Diker:Durun çocuklar üzerime gelmeyin
Rizespor'lu oyuncular:Hocam,böyle penaltı olmaz be.
Y.D.:Çocuklarımın ölüsünü öpeyim ki penaltı.
Rizespor Kaptanı Hilmi:Kazanmamız lazım.Penaltıyı geri al.Anlaşmaları bilmiyorsun.
Y.D.:Penaltı diyorsam penaltıdır,itmeyin beni.
Topun penaltı noktasına dikimesiyle şu konuşmaları yaşanıyor.
Rize Kalecisi Ziya:Kemal Abi be..Gözünü seveyim atma penaltıyı.
Kemal Yıldırım:Ne diyor bu kaleci yahu..Hocam şuna bir şey söylesene
Kemal Yıldırım penaltıdan golü attıktan sonra da yaygara sürüyor.Rizesporlu oyuncular dönemi devlet bakanı Mesut Yılmaz'ın da oturduğu şeref tribününe doğru bağırır:Hani maçı satın almıştınız.Bu nasıl satın alma.
Rizesporlu futbolcular:40 defa bırakın maçı dedik.Yalvardık size.Niye Bırakmadınız?
Ankaragücü Teknik Direktörü Zeynel Soyuer:Maçı size satacağımızı mı sandınız?Bu maçı satmayız oğlum..Rizespor tüm 'anlaşmalara' rağmen maçtan galibiyetle ayrılamasa da bir sonraki haftalarda kazandığı puanlarla ligde kalmayı başardı.

Hiç yorum yok: