6 Mayıs 2009 Çarşamba

Adebayor ve Kolo Toure'den açıklamalar

Arsenal’in Togo’lu forveti, Emirates’de kalacağını açıkladı ve Arsenal’le kupalar kaldırmak istediğini belirtti.Günün erken saatlerinde, basında Adebayor’un Arsenal’den bu yaz ayrılmak istediğine dair haberler çıkmıştı.Ancak Togolu yıldız,kulübün internet sitesine yaptığı açıklamayla hakkında çıkan bu haberleri yalanladı.
Adebayor,açıklamalarında “Beni bugünlere Arsenal getirdi.Arsenal sayesinde dünyanın sayılı forvetlerinden biri oldum.Artık borcumu ödeme zamanım geldi” dedi.
Takımına kupalar kazandırarak borcunu ödemek istediğini belirten Adebayor,sözlerine “Bu yüzden buradayım ve bunun için savaşıyorum.Önümüzdeki yılda kesinlikle Arsenal forması giyeceğim” diyerek devam etti.
Dün akşam Manchester United’a Şampiyonlar Ligi yarı finalinde elenmelerine rağmen geleceklerinin parlak olduğunu düşünen Adebayor,açıklamalarına “Hâlâ öğrenme aşamasındayız. Ancak taraftarlarımızı üzdüğümüz için mutlu değiliz.Hepsinden özür diliyoruz.Gelecek sezon onlara bir kupa hediye etmek istiyoruz” diyerek son verdi.
Kolo Toure de,bu yenilgiden çok şey öğreneceklerini dile getirdi.Arsenal'ın savunma oyuncusu Kolo Toure,takımının genç kadrosunun Manchester mağlubiyetinden çok şey öğreneceğini belirtti.Dün oynanan ve Arsenal'ın 3-1'lik mağlubiyetiyle sona eren karşılaşmayla ilgili konuşan Kolo Toure şunları söyledi: "Kimse bizden buraya kadar geleceğimizi beklemiyordu.Çok iyi bir takım ruhu ortaya koyduk ve yaptığımızla şimdiden gurur duyuyorum.Şimdilik sadece odaklanmalı ve büyük takımlara karşı galip gelmesini öğrenmeliyiz."

Hiç yorum yok: