7 Nisan 2009 Salı

Villareal-Arsenal

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçı
Yer: El Madrigal Stadı,Villarreal
Zaman:7 Nisan 2009 Salı 21.45
Villarreal - Arsenal
Eski hesaplar açılıyor.Kendi liglerinde ilk dörde girme mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında,Villarreal evinde Arsenal karşısında avantajlı bir sonuç arayacak.Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde bu akşam oynanacak maçta Villarreal,El Madrigal’de Arsenal’i konuk edecek.İki ekip 2006 yılında Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşılaşmıştı.Maçın sonlarında Arjantinli oyuncu Juan Roman Riquelme’nin penaltı atışını kurtaran Jens Lehmann,Villarreal’i kupanın dışına itmişti.
Denizaltı yüzeye çıkıyor:2006 yılında penaltı atışını kurtaran Jens Lehmann ve atışı kullanan Juan Roman Riquelme başka takımlarda futbol hayatlarına devam etse de,iki takımın teknik direktörü görevlerini devam ettiriyor.Villarreal Manuel Pelegrini’nin gelişiyle Devler Ligi’nde kendisine önemli bir yer buldu.Göreve geldiği ilk yılda La Liga’yı 4. sırada bitirme başarısı gösteren tecrübeli teknik adam,Villarreal’in yükselişinin mimarlarından biri oldu.
Topçularda da istikrar var:Pellegrini’nin rakibi Arsene Wenger de Arsenal’de uzun süredir görev yapıyor.2005 yılında gelen Federasyon Kupası zaferinden sonra,Topçular Avrupa arenasının değişmez ekiplerinden biri oldu.Fransız teknik direktörün liderliğinde büyük başarılara imza atan Arsenal,Devler Ligi’nde 2006’da kaçırdığı kupayı bu sene müzesinde götürmek istiyor. Sakat oyuncuların takıma katılmasıyla,son dönemde bir çıkış yakalayan Arsenal,ligde de Aston Villa’nın üstüne çıkmayı başarmıştı.
Eski hesaplar:Zorlu maçın Robert Pires için ayrı bir önemi var.2006’da oynanan final maçında Jens Lehmann’ın kırmızı kart görmesi sonrası oyundan alınan Fransız oyuncu,o günden beri Arsene Wenger’i suçluyor.Pires’in eski hocasını üzmek için elinden geleni yapacağına inanılıyor.
Villarreal:
07 Mar (La Liga) Villarreal–Espanyol:1-0
10 Mart (Şampiyonlar Ligi) Panathinaikos-Villarreal:1-2
15 Mart (La Liga) Atletico Madrid-Villarreal:3-2
21 Mart (La Liga) Villarreal-Athletic Bilbao:2-0
04 Nisan (La Liga) Almeria-Villarreal:3-0
Arsenal:
11 Mart (Şampiyonlar Ligi) Roma-Arsenal:1-0
14 Mart (Premier Lig) Arsenal-Blackburn Rovers:4-0
17 Mart (Federasyon Kupası) Arsenal-Hull City:2-1
21 Mart (Premier Lig) Newcastle Utd-Arsenal:1-3
04 Nisan (Premier Lig) Arsenal-Manchester City:2-0
Almeria maçında ayağı kırılan Santi Cazarlo’nın sezonu kapatması Sarı Denizaltılar’da tüm keyifleri kaçırmış durumda.İspanyol yıldızın yanısıra bir hafta öncesine kadar takımla çalışmayan Cani’nin de bu maçta forma giymesi beklenmiyor.Sakatlığı düzelen ve iki aylık aranın ardından Almeria maçıyla sahalara geri dönen Gonzalo Rodriguez ve hafif sakatlığı bulunan Marcos Senna,Arsenal karşısında sahadaki yerlerini alabilecekler.
Hafta sonu oynanan Manchester City maçında forma giyemeyen Samir Nasri ve Robin Van Persie’nin İspanya’daki maçta oynayabilecek duruma gelmeleri Arsene Wenger son derece sevindirdi.M.City maçında dizine darbe alan Theo Walcott’un oynayıp oynamayacağı maç saatinde kesinlik kazanacak,ancak genç yıldızın oynama şansı oldukça yüksek.Sakat olan Rosicky,Abou Diaby ve Eduardo Villarreal karşısında kesin olarak oynayamayacak.Ayrıca Arsenal’e transfer olmadan önce Zenit formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Andrey Arshavin’de bu maçı Londra’dan takip edecek.
Muhtemel onbirler:
Villarreal:Diego,Lopez,Javi,Venta,Fuenres,Gonzalo,Rodriguez,Capdevila,Pires,Senna,Eguren,Mari Fernandez,Rossi,Llorente
Arsenal:Almunia,Sagna,Toure,Gallas,Clichy,Nasri,Fabregas,Denilson,Walcott,Adebayor,Van Persie
Roma'ya bir adım daha yaklaşmak için avantajlı bir skorla döneceğiz....

Hiç yorum yok: