7 Nisan 2009 Salı

Şampiyonlar Ligi'nde göze batan gençler

UEFA.com,Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar arasında,turnuvada ilk kez bu yıl boy gösteren futbolcuların en iyilerini seçti.İşte listedeki oyuncular...
-Sergio Agüero(Atletico Madrid):Bu yıl oynadığı 7 Şampiyonlar Ligi maçında 3 gol atan 20 yaşındaki Arjantinli,bu yıl genel olarak şöhretini bir hayli arttırdı.Diego Maradona da onu kendisine benzetiyor.
-Sergio Busquets(Barcelona):Çıktığı 5 Şampiyonlar Ligi maçında 2 gol atan Busquets, Guardiola'nın takımında başardıklarıyla İspanya Milli Takımı'na kadar yükseldi.
-Jonny Evans(Manchester United):21 yaşındaki stoper,bu sezon gösterdiği performansla Manchester United'ın geleceğinin emin ellerde olduğunu ispatladı.Avrupa'nın en önemli organizasyonunda,Ferdinand ve Vidic'in eksikliklerinde onları aratmadı.
-Hulk(Porto):Hızlı,güçlü,top kontrolü ve vuruşları çok iyi.Japonya'da geçirdiği dört yıldan sonra Avrupa futboluna hızlı bir giriş yaptı.22 yaşındaki Brezilyalı,stiliyle efsanevi golcü Ronaldo'ya benzetiliyor.
-Hugo Lloris(Lyon):Yaz aylarında Nice'den 10 milyon euroya alınan kaleci,Coupet'yi kesti ve şimdiden Van der Sar ile karşılaştırılıyor.Fransız şampiyonunun file bekçisi,Şampiyonlar Ligi'nde de çok başarılıydı.
-Claudio Marchisio(Juventus):23 yaşındaki oyuncu,kiralık olarak oynadığı Empoli'den döndükten sonra büyük bir çıkış yakaladı.Ranieri'nin çok güvendiği futbolcuya,şimdiden yeni sözleşme önerildi.
-Aaron Ramsey(Arsenal):Çıktığı ilk Şampiyonlar Ligi maçının 21.dakikasında Fenerbahçe'ye gol attı.Galli oyuncu,bu yıl Devler Ligi'nde beş maçta görev aldı.
-Giuseppe Rossi(Villarreal):Aslında Rossi üç yıl önce Manchester United formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynamıştı.Ancak sadece iki dakika sahada kaldığı için,bu görmezden gelinebilir.Bu sezon ise oynadığı 5 maçta 3 gol atan yıldız,İtalya Milli Takımı'na kadar yükseldi.
-Davide Santon(Inter):Henüz ocak ayından beri Inter kadrosunda yer bulmaya başlayan 18 yaşındaki futbolcu,Cristiano Ronaldo karşısındaki performansıyla göz doldurdu.Sağ ayaklı olup sol bekte oynayan Santon,bu sebeple ister istemez Maldini ile karşılaştırılıyor.
-Simao(Panathinaikos):20 yaşındaki ön libero,istikrarı ve paslarıyla beğeni topluyor.2007'de alınan futbolcu,ikinci eleme turundan itibaren Panathinaikos'un tüm maçlarında görev aldı.

Hiç yorum yok: