22 Nisan 2009 Çarşamba

Liverpool 4 Arsenal 4

Premier Lig'de iki devin karşı karşıya geldiği maçta,Liverpool ve Arsenal sahadan 4-4'lük beraberlikle ayrıldı.Arsenal'in gollerinin tümünü Arsahvin kaydederken,Liverpool'un golleri Torres (2) ve Benayoun'dan (2) geldi.Maça Liverpool hızlı başladı.Henüz karşılaşmanın 3. dakikasında,Kolo Toure ve Bacary Sagna’yı saf dışı bırakan Fernando Torres,şutunu çıkardı. Ancak,top Fabianski’de kaldı.Hızlı başlayan Liverpool,dakikalar geçtikçe baskısını arttıdı.7. dakikada Riera,hemen ardından 10.dakikada Benayoun’la gole yaklaşan Liverpool’a,Arsenal kalecisi Fabianski geçit vermedi.18.dakikada Torres’in ceza sahası çizgisinin çok yakınından çektiği şutu Fabianski çok şık kurtardı.27.dakikada Fabregas’ın kaleye doğru gönderdiği topa Bendtner çok az farkla dokunamadı.Arsenal,ilk kez bu dakikada gole bu kadar yaklaşabildi.
35.dakikada karşılaşmanın ilk golü geldi.Devre arasında Zenit’ten transfer edilen Arshavin, Fabregas’dan aldığı pası iyi değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
Kalan dakikalarda da,ilk yarının genelinde olduğu gibi Liverpool daha etkili olan taraftı.Ancak, Kırmızılar bir türlü aradıkları golü bulamadılar.İlk 45 dakika 1-0 Arsenal’in üstünlüğüyle sona erdi.İkinci yarının hemen başında beraberlik golü geldi.Sagna’nın hatasıyla topla buluşan Kuyt, bekletmeden ortasını açtı.Gelen topa iyi yükselen Torres,güzel bir kafa vuruşuyla Fabianski’yi mağlup ederek maça dengeyi getirdi.56.dakikada kaleciden aldığı kötü pasın ardından topu kaptıran genç futbolcu Gibbs’in hatası sonucu topla buluşan Kuyt,ortasını açtı.Bu kez ise kafa vuran isim Benayoun’du.Liverpool üstün oynadığı karşılaşmada ilk kez öne geçti.Ancak, Arshavin’in durulmaya hiç niyeti yoktu.Rus futbolcu 67.dakikada,Arbeloa’dan sıyrıldı ve mükemmel bir şut çıkardı.Pepe Reina’nın bu golü çıkarmasını beklemek,İspanyol kaleciye biraz fazla yüklenmek olurdu.Bu golden 3 dakika sonra Gibbs’in ortası Aurelio tarafından kesildi. Ancak,top tehlikeli bölgeye düştü ve Arshavin,Reina’nın altından topu bir kez daha ağlara gönderdi.Rus futbolcu Arsenal formasıyla en etkileyici performansını göstererek hat-trick yaptı.
72.dakikada sahneye çıkan ise İspanyol golcü Torres’di.Riera’nın ortasında topla buluşan Torres, Silvestre’den sıyrılıp çok sert bir şut çıkardı ve skoru tekrar dengeledi.Maçın yıldızı Arsahvin, 90.dakikada yıldızlaşan oyuncu,takımının ve kendisinin 4.golünü kaydederek Arsenal'i bir kez daha öne geçirdi.Ancak,son sözü Benayoun söyledi.İsrailli futbolcu,mükemmel bir mücadelenin sergilendiği maçta,skoru 4-4'e taşıdı ve Liverpool'a 1 puanı getiren isim oldu.
Bu maçı izleyemeyen futbol sevgisi taşıyanlar bir şekilde maçın videosunu izlemeli.Harika bir maçtı.Kadrolar şöyleydi:
Arsenal:Lukasz Fabianski,Bacary Sagna,Kolo Toure,Mikael Silvestre,Kieran Gibbs,Denilson,Theo Walcott(65),Alex Song,Cesc Fabregas,Samir Nasri,Andrey Arshavin,Nicklas Bendtner,Abou Diaby(89)
Liverpool:Jose Reina,Alvaro Arbeloa,Daniel Agger,Jamie Carragher,Fabio Aurelio,Javier Mascherano,Yossi Benayoun,Dirk Kuyt(86),Xabi Alonso,Albert Riera,Ryan Babel,Nabil El Zhar(73),Fernando Torres

Hiç yorum yok: