18 Nisan 2009 Cumartesi

Arsenal 1 Chelsea 2

Federasyon Kupası yarı finalinde Arsenal'le karşılaşan Chelsea,Walcott'un golüyle 1-0 mağlup duruma düştüğü maçta,Malouda ve Drogba'nın attığı gollerle 2-1 galip gelerek,adını finale yazdırdı.Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselen iki İngiliz ekibi,Federasyon Kupası yarı final mücadelesinde Wembley’de karşı karşıya geldi.
Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonunu Chelsea yakaladı.Arsenal kalecisi Fabianski’nin yanlış çıkışını iyi değerlendiren Drogba,ceza sahası dışından yaptığı kafa vuruşuyla gole çok yaklaştı. Topu çizgiden Gibbs çıkarttı.Maçın 18.dakikasında sol kanatta Adebayor’un pasıyla hareketlenen Gibbs’in ortasına Walcott vurdu.Ashley Cole’a çarpan top Cech’i yanıltınca,Arsenal 1-0 öne geçti.
33. dakikada sol kanattan hareketlenen Malouda,ceza sahası içinden köşeye sert bir vuruş yaptı. Fabianski,bu topa müdahele edemeyince maçta skor dengelendi.İlk yarının sonlarına doğru Diaby’nin kendi savunmasında kaptırdığı topa,Anelka şık bir vuruş yaptı.Top direğe çarparak oyun alanına geri döndü.Maçın ikinci yarısında,iki ekipte gol atmaktan daha çok yememeyi düşünen bir görüntü çizdi.Arsenal’de ön plana çıkan isim genç sağ kanat oyuncusu Theo Walcott’du.Yaptığı bindirmelerle tehlikeli olan İngiliz milli futbolcu,açtığı ortalarda isabetsizdi.
Maviler adına ise özellikle Lampard iyi bir performans ortaya koydu.Maçın 84.dakikasında Lampard’ın uzun pasıyla defansın arkasına sarkan Drogba,kaleciyi çalımlayarak topu rahat bir şekilde boş ağlara yolladı.Bu golle 2-1 öne geçen Chelsea üstünlüğünü son düdüğe kadar korudu ve adını Federasyon Kupası finaline yazdırdı.Chelsea'nin finaldeki rakibi,pazar günü oynanacak Manchester United-Everton maçının ardından belli olacak.Kadrolar şöyleydi:
Arsenal:Lukasz Fabianski,Emmanuel Eboue,Kolo Toure,Mikael Silvestre,Kieran Gibbs,Theo Walcott,Cesc Fabregas,Denilson,Samir Nasri(86),Abou Diaby,Robin Van Persie,Andrey Arshavin(76),Emmanuel Adebayor,Nicklas Bendtner(82)
Chelsea:Petr Cech,Branislav Ivanovic,John Terry,Alex,Ashley Cole,Michael Ballack,Frank Lampard,Michael Essien,Florent Malouda,Nicolas Anelka,Salomon Kalou(82),Didier Drogba

Hiç yorum yok: