29 Nisan 2009 Çarşamba

Final için avantajlı skor...

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalinde,son şampiyon Manchester United ile tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine götürmenin peşinde olan Arsenal arasındaki dev mücadele nefesleri kesecek. Avrupa arenasında tarihlerinde ilk kez birbirlerine rakip olan iki İngiliz temsilcisinin kapışması öncesinde,Manchester United'de kaptan Gary Neville sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Sezonu uzun zaman önce kapatan Owen Hargreaves de kadroda yok.
Arsenal'de sakatlıkları bulunan Hollanda'lı yıldız Robin van Persie ve savunma hattının önemli isimleri William Gallas ile Gael Clichy forma giyemeyecek.UEFA kuralları nedeniyle Rus yıldız Andrei Arshavin de kadroda yok.Son Middlesbrough maçında sakatlanan eski Manchtester United'lı defans Mikael Silvestre'nın durumu ise şüpheli.
Muhtemel 11'ler:
Manchester United:Van Der Sar,Evra,Ferdinand,Vidic,O'Shea,Giggs,Carrick,Scholes,Ronaldo, Berbatov,Rooney.
Arsenal:Almunia,Sagna,Toure,Djourou,Gibbs,Eboue,Fabregas,Nasri,Denilson,Walcott,Adebayor.
Manchester United'da Wayne Rooney ile Fransız sol bek Patrice Evra, Arsenal'de ise Van Persie, Alexandre Song,Abou Daiby ve Samir Nasri sarı kart cezası sınırında olan futbolcular.
-Manchester United formasını tarihte en çok giyen futbolcu olan Galli yıldız Ryan Giggs,görev alması halinde 800.kez takımı adına mücadele verecek.
- İki takım bugüne kadar toplam 205 resmi maçta karşı karşıya gelirken,Manchester United 82 galibiyet,Arsenal ise 78 galibiyet elde etti.United'ın 309 golüne Arsenal 299 golle cevap verdi.
- Manchester United tam 23 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyerek,Şampiyonlar Ligi'nde en uzun süre yenilmeyen takım olma unvanını elinde bulunduruyor.
- Arsenal Avrupa Kupaları'ndaki 100.Şampiyonlar Ligi'nde ise 50.galibiyetini almanın peşinde olacak.
- Portekiz'li yıldız Cristiano Ronaldo kariyerindeki 50.Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak.
- İngiliz golcü Wayne Rooney,bu sezon Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 10 maçta da forma giyen tek futbolcu konumunda bulunuyor.
- Brezilya'lı ortasaha futbolcusu Denilson,bu sezon Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 10 maçta da forma giyen tek futbolcu konumunda bulunuyor.

Hiç yorum yok: