7 Nisan 2009 Salı

İngiltere Premier Liginde 31.hafta görünümü

İngiltere Premier League'de 31.hafta mücadelesinde Manchester United Old Trafford'da Aston Villa'yı konuk etti.Baştan sona müthiş çekişme ve büyük tempo içinde geçen karşılaşma 3-2 M.United üstünlüğü ile bitti.MANU'ya galibiyeti getiren gol 90+3'de geldi.Oyuna 61.dakikada Nani'nin yerine dahil olan,1991 doğumlu Lazio'dan transfer edilen İtalyan golcü Macheda uzatmada attığı galibiyet golüyle maça damga vurdu.
Kırmızı Şeytanlar 14.dakikada Cristiano Ronaldo ile öne geçerken bu golle Aston Villa'dan cevap 30.dakikada Norveçli golcü John Carew'den geldi.Aston Villa 58.dakikada Cristiano Ronaldo'nun kaptırdığı bir top ile başlayan pozisyonda Agbonlahor ile durumu 2-1 yaparken,Portekizli yıldız 81.dakikada sahneye bir kez daha çıktı ve durumu 2-2 yaptı.Maçta son dakikalar ise adeta nefes kesti.Bu skor M.United'a iki puan kayıbın yanı sıra ligde liderlik koltuğunu da Liverpool'a teslim etmesi anlamına geliyordu ki 90+3'de M.United'ın genç futbolcusu Macheda sahneye çıktı ve ceza sahası içinde Giggs'in pasına inanılmaz döndü ve vurdu.İşte o an Old Trafford yıkıldı.
M.United uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 kazanırken puanını bir maç da eksiğiyle 68 yaparak ligde liderliğini devam ettirdi.
Liverpool ile Manchester United arasıdaki amansız liderlik mücadelesinde Şampiyonlar Ligi'nde dolu dizgin yoluna devam eden Liverpool deplasmanda konuk olduğu Londra ekibi Fulham'ı 0-1 mağlup etti.Craven Cottage Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken ikinci yarıda oyuna giren Yossi Benayoun 90.dakikada attığı golle şampiyonluk yarışında Liverpool'a altın değerinde bir 3 puan kazandırdı.Bu sonuçla Liverpool puanını 67'ye yükseltirken Fulham 40 puanda kaldı.
İngiltere Premier Lig'de 31.Hafta mücadelesinde şampiyonluğu kovalayan Chelsea deplasmanda, Newcastle United'ı 2-0 mağlup etti.St.Jame's Park Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Chelsea'nin golleri 56.dakikada Frank Lampard ve 65.dakikada Florent Malaouda'dan geldi.Chelsea bu galibiyetle puanını 64'e yükseltirken,Newcastle United 29 puanla düşme potasında kaldı.Sezon sonuna kadar takımın başına getirilen Newcastle United'ın efsane golcüsü Alan Shearer,ilk maçında mağlubiyetten kurtulamadı.
İngiltere Premier Lig'de 31.hafta maçında Arsenal ile Manchester City karşı karşıya geldi. Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-0 kazanmayı başardı.
Arsenal'e galbiyeti getiren golleri 8.ve 50.dakikalarda Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor kaydetti.En son 8 şubat'ta oynanan Tottenham maçında sakatlanarak oyundan alınan Adebayor, yaklaşık 2 ay aradan sonra çıktığı maçta iki gol birden atarak güzel bir dönüş yaptı.Togolu oyuncu 70.dakikalarda alkışlarla kenara gelirken,yerini Nicolas Bendtner'a bıraktı.
Kırmızı beyazlılarda,Cesc Fabergas 3 aradan sonra yeniden takıma katılırken,geçtiğimiz hafta idmanlara başlayan bir diğer sakat oyuncu Theo Walcott da Manchester City karşısında görev yaptı.Arsenal sahasındaki bu önemli galibiyetle puanını 58'e yükseltirken Şampiyonlar Ligi'ne kalabilme umutlarını sürdürdü.Manchester City ise 38 puanda kaldı.
Blackburn Rovers evinde Tottenham'ı son dakikada bulduğu golle 2-1 yenerek 6 maçlık yenilmezlik serisini sona erdirdi.Son 6 maçında sadece 1 beraberlikle zorlu fikstürden çıkan Aston Villa ile evindeki istikrarlı skorları sürdüren Everton arasında sadece 1 puanlık fark kaldı.
Ligin son üç sırasında 18.Newcastle United 29,19.Middlesbrough 27 ve sonuncu West Bromwich Albion 24 puanla yer alıyor.Gol krallığını Anelka ve C.Ronaldo 15 golle paylaşıyor.Toplu sonuçlar şöyle:
Arsenal 2 Manchester City 0 Goller:Adebayor(8,49)
Bolton 4 M.Brough 1 Goller:Davies(8),G.Cahill(44),Taylor(78),Gardner(84)-O Neil(38)
Fulham 0 Liverpool 1 Gol:Benayoun(90)
Blackburn 2 Tottenham 1 Goller:Mccarthy(82),Ooijer(89)-Keane(Pen.30)
N.Castle 0 Chelsea 2 Goller:Lampard(56),Malouda(65)
West Ham United 2 Sunderland 0 Goller:Stanislas(42),Tomkins(53)
West Bromich Albion 0 Stoke City 2 Goller:Fuller(2),Beattie(49)
Hull City 0 Portsmouth 0
Everton 4 Wigan 0 Goller:Jo(27,51),Fellaini(47),Osman(61)
M.United 3 Aston Villa 2 Goller:C.Ronaldo(14,80),Macheda(90+1)-Carew(30),Agbonlahor(58)

Hiç yorum yok: