10 Nisan 2009 Cuma

Uefa Kupası çeyrek final ilk maç sonuçları

UEFA Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasında Hamburg, Manchester City’i konuk etti. İngiliz ekibi erken bulduğu golle öne geçse de Hamburg bulduğu üç golle ikinci maç için avantajlı skor elde etmeyi başardı.Maça Manchester City hızlı başladı.Karşılaşmanın ilk dakikasında Stephen Ireland’ın orta sahadan attığı uzun pasla buluşan Robinho,ceza sahasına paralel bir şekilde ilerledi.Robinho,gerilerden gelen Ireland’a topu bıraktı ve Ireland İngiliz ekibini öne geçiren golü kaydetti.9.dakikada ev sahibi Hamburg skoru eşitlemeyi başardı.Piotr Trochowski’nin kullandığı korner atışında Joris Mathijsen ön direkte kafayı vurdu ve skoru 1-1’e getirdi.İki takımında bolca top kaybı yapması dikkat çekerken Hamburg,pozisyonlar bulmaya devam etti.20. dakikada Pitroipa’nın kafa vuruşu direkten döndü.28.dakikada ceza sahasında topla buluşan Bellamy’nin şutunu Frank Rost çıkarmayı başardı.İlk yarının son dakikalarında da Hamburg yakaladığı pozisyonları değerlendiremediler.İkinci yarıya Hamburg iyi başladı.Trochowski ve Pitroipa ile pozisyonlara giren ev sahibi ekip 64.dakikada penaltı atışı kazandı.Ceza sahası içerisinde Mathijsen’in vuruşu Micah Richards’ın eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Piotr Trochowski penaltı atışını gole çevirerek Hamburg’u 2-1 öne geçirdi.Geriye düşen Manchester City,rakip kalede pozisyonlar arasa da istediği pozisyonları bulamadı.79.dakikada Hamburg farkı ikiye çıkardı.Sol kanatta topla buluşan Piotr Trochowski çizgiye indi ve arka direğe topu ortaladı.Arka direkte Paolo Guerrero’ya sadece topa dokunmak kaldı ve skor 3-1’e geldi.Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca Hamburg sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.
UEFA Kupası Çeyrek Final ilk maçında evinde Udinese'yi ağırlayan Werder Bremen,sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak turu geçmeyi büyük ölçüde garantiledi.Bu maça gelene kadar UEFA Kupası'nda oynadığı son üç deplasman maçından da mağlubiyetle ayrılan Udinese,taraftar desteğiyle rakiplerine üstünlük kurmasını bilen Werder Bremen'e konuk oldu.Bundesliga'da geçirdiği kötü sezonu UEFA Kupası'nı kaldırarak telafi etmeyi hedefleyen ev sahibi takım, karşılaşmaya oldukça baskılı başladı.Karşılaşmanın 34.dakikasında mücadelelerinin karşılığını alan yeşil beyazlılar,Diego'nun golüyle 1-0 öne geçtiler.İlk yarının kalan süresinde iki taraf da skoru değiştiremeyince,taraflar soyunma odasına 1-0'lık Bremen galibiyetiyle gittiler.İkinci yarıya üstünlüğünü daha da pekiştirerek deplasmandaki maça daha rahat çıkma parolasıyla çıkan Bremen Mızıkacıları 67 ve 69'da önce Diego sonra da Hugo Almeida'nın golleriyle bir anda farkı üçe çıkardılar.Bu andan sonra rahatlayarak topa hakim olup kalan 20 dakikayı kazasız atlatmak isteyen ev sahibi takım,87.dakikada Quagliarella'ya engel olamayınca karşılaşm 3-1 sona erdi.
UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında,Shakhtar Donetsk Marseille'yı 2-0'lık skorla geçerek yarı final için avantaj sağladı.25,500 kişinin doldurduğu Donetsk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada,Fernandinho'nun ceza sahası sağ tarafına gönderdiği ters topta,kaptan Darijo Srna da bekletmeden ceza sahasına yerden ortaladı ve kale önünde vuruşunu yapan Çek defans oyuncusu Tomas Hübschman,kaleci Mandanda'dan dönen topu yine tamamlayarak ev sahibi ekibi öne geçirdi.65.dakikada ise,sağ taraftan hızla hareketlenen Brezilya'lı forvet Luiz Adriano, vatandaşı Fernandinho'yla yaptığı verkaçla ceza sahasına girerken,penaltı noktası üstünde boş durumdaki Jadson Silva'ya pasını verdi ve bir diğer Brezilya'lı futbolcu Jadson da bekletmeden köşeye vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı.25 yaşındaki Sambacı,böylelikle bu sezon Avrupa Kupaları'ndaki 6.golünü kaydetti.Bu arada, Ukrayna'lı defans oyuncusu Mykola Ishchenk, 82. dakikada gördüğü sarı kartla Fransa'da oynanacak rövanş maçı için cezalı duruma düştü.
Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. sırada bitirerek yoluna UEFA Kupası'ndan devam eden Shakhtar Donetsk,UEFA'da evinde oynadığı 3 maçı da galibiyetle kapamayı başardı.
Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yaptığı açıklamada, "Önemli bir zafer olmasına rağmen henüz hiçbir şey bitmiş değil.Marseille'da işimizin zor olacağını biliyorum çünkü rakibimiz çok sağlam ve her haftasonunda sıkı maçlar oynayan bir takım" dedi.
Marseille teknik direktörü Eric Gerets ise yaptığı açıklamada, "İkinci yarıda daha iyiydik ancak ilk ciddi pozisyonlarında golü yedik.Rövanş çok karışık olacak çünkü gol atamadan kaybettik ve riskler almak zorunda kalacağız" dedi.
UEFA kupası çeyrek final karşılaşmasının ilk ayağında evinde Dynamo Kyiv’i ağırlayan Paris S.G. çok sönük bir maç çıkardı.Temposuz başlayan ilk yarıda iki ekipte pozisyon bulmakta zorlandı.Konuk ekip 25.dakikada Ninković’in şutuyla kaleyi yokladı.Dynamo Kiev defansını geçmekte zorlanan Paris S.G.’de 30.dakikada Chantôme’nin vuruşu isabetli olmazken, 33.dakikada mutlak gol pozisyonunda Rothen topu ıska geçerek takımını mutlak bir golden etti. Dynamo Kiev,pozisyon bakımından kısır geçen maçta ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde bulundurmayı başardı.İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Dynamo Kiev’di.Paris S.G. ikinci yarıda savunmadan topu çıkarmakta biraz zorlandı.Bu fırsatı iyi değerlendiren konuk ekip 50.dakikada Aliyev’in, 53.dakikada Vukojević ve 67.dakikada da Eremenko’nun şutlarıyla ev sahibi ekibi baskı altına almayı bşardı.Son on dakikaya girildiğinde baskıyı kıran ve pozisyon arayan Paris S.G. aradığı pozisyonları bulamadı. İkinci yarıda daha iyi oyun sergileyen Dynamo Kiev,bulduğu gol şanslarını değerlendiremeyince karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi

Hiç yorum yok: