21 Eylül 2008 Pazar

Bolton 1 Arsenal 3











Şampiyonlar ligi maçı dönüşünde ligin 5.haftasında deplasmanda karşılaştığımız Bolton'ı karşılaşmanın 26. dakikasında Eboue, 27. dakikasında Bendtner ve 87. dakikasinda Denilson'un golleriyle 3-1 yenerek 12 puan ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldik. Bolton'un tek golünü ise 14. dakikada Kevin Davies kaydetti.Takımın iki yıldızı Robin Van Persie ve Theo Walcott'a Bolton karşısında ilk 11'de forma vermeyen A.Wenger, bu iki oyuncunun yerine sahaya Denilson ve Bendtner'i sürdü.
Arsenal karşısında son 4 maçtır kazanamayan Bolton Wanderers bu sezon da yenemeyerek Reebok Stadı'nı dolduran taraftarlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.
Karşılaşmanın ardından konuşan Arsenal menajeri Arsene Wenger, Bolton'ın oyun taktiğiyle kendilerini yıldırmaya çalıştığını ama bunu başaramadıklarını söyledi.
Wenger, "Bunu denediler ancak bire bir mücadelelerede çok başarılıydık. Tüm oyuncularımı gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum. Takımdaki her oyuncu her alanda inanılmazdı" diye konuştu.
Karşılaşmanın 46.dakikasında sakatlık geçiren G.Clichy hastaneye kaldırıldı.Daha sonra önemli birşeyin olmadığı açıklandı.
Orta saha oyuncularından Cesc Fabregas ise, kendileri için her karşılaşmanın çok zorlu olduğunu, fiziksel mücadelenin çok olduğu karşılaşmadan 3 puanla ayrıldıklarını belirtti.
Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Arsenal, Chelsea ve Manchester United'ın birbirleriyle oynadığı kritik haftada puan kaybetmeyerek avantaj sağladı.Arsenal önce 23 eylül salı günü Carling Cup 3.tur maçında Sheffield United ile 21.45'de deplasmanda ve 27 eylül cumartesi 19.30'da lig maçında Hull City ile Emirates Stadı'nda karşı karşıya gelecek.Maç kadroları şöyleydi:
Arsenal:Manuel Almunia,Bacary Sagna,William Gallas,Kolo Toure,Gael Clichy,Johan Djourou(46),Emmanuel Eboue,Aaron Ramsey(85),Cesc Fabregas,Alexandre Song,Denilson,Nicklas Bendtner,Theo Walcott(73),Emmanuel Adebayor
Bolton Wanderers:Jussi Jaaskelainen,Gretar Rafn Steinsson,Danny Shittu,Andrew O'Brien,Jlloyd Samuel,Ebi Smolarek,Mustapha Riga(56),Fabrice Muamba,Ricardo Vaz Te(82),
Kevin Nolan,Ricardo Gardner,Joey O'Brien,Gavin McCann(61),Kevin Davies

Hiç yorum yok: