2 Eylül 2008 Salı

Son dakika transferleri




















Transferin son gününde beklenenlerin yanında sürpriz sayılacak gelişmeler de oldu.
Manchester City Robinho için son anda Chelsea'ye çalım atarak 42 milyon euro karşılığında yıldız oyuncuyu 5 yıllığına renklerine bağladı.
Dimitar Berbatov için Manchester United cephesinden beklenen açıklama geldi.27 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzalanacağı açıklanırken 7 milyon dolar ve 20 yaşındaki oyuncu Fraizer Campbell Totthenam'a verilecek.
Totthenam Spartak Moskova'dan Euro 2008'in yıldızı Roman Pavlyuchenko'yu ve Manchester City'den Vedran Corluka'yı transfer etti.
Everton da klüp tarihinin en pahalı transferini yaparak Standart Liege'nin yıldız orta saha oyuncusu Maraoune Fellaini'yi 16 milyon euro karşılığında 5 yıllığına renklerine bağladı.Yüksek top tekniği ve defansif yanı güçlü olan 20 yaşındaki Fas asıllı oyuncu Belçika milli takımında da görev yapıyor.Maviler ayrıca Manchester United'dan Fransız L.Saha'yı da renklerine bağladı.
Liverpool'da Espanyol'den 26 yaşındaki Riera'yı 10 milyon euro gibi bir ücret ile 4 yıllığına transfer ederken uzun yıllardır kırmızı formayı giyen S.Finnan'ı Espanyol'e gönderdi.Yine A.Voronin de Almanya Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'e kiralandı.Ayrıca Liverpool Flora ve Gulacsi gibi iki genç oyuncuyu da kadrosuna kattı.
N.Castle United ise İspanya 2.lig ekibi olan UD Vecindario'dan Xisco ve Valencia'dan kiralık olarak İgnacio Gonzalez'i kadrosuna kattı.
İtalya ligi takımlarından Genoa eski oyuncusu Arjantin'li D.Milito'yı transfer etti.
Moenchengladbach Heerenveen'de forma giyen Amerikalı oyuncu Michael Bradley'i transfer etti.
Fransa Ligi'nin güçlü takımlarından Monaco Jeremy Mendez'i Roma'ya sattıktan sonra bu oyuncunun boşluğunu doldurmak için Wigan Athletic takımından Güney Koreli Park Chu-Young'ı transfer etti.
Tüm bu transferlere yeni takımlarında başarılar dilerken bir noktaya dikkat çekmek isterim.Bu yıl Bercelona'dan ayrılanları izlerken nasıl oynayacaklarını merak ediyordum.Hafta sonu Ronaldinho ve Zambrotta Milan'ın iki ayrı parlayan yıldızıydı.Yine Deco Chelsea'yi sırtlıyor.Giovani Dos Santos Totthenam'ın yıldızı ve Oleguer de Ajax'ın kaptanı.Buna karşılık ikinci ligten yükselen Numancia ekibine karşı ilk 11'de yeni transferlerden sadece D.Alves oynadı.Hleb ve S.Keita da sonradan girdi.

Hiç yorum yok: