18 Eylül 2008 Perşembe

Yine olmadı:Dinamo Kiev 1 Arsenal 1





























G grubunda Valeri Lobanovskiy Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan kaşılaşmada ev sahibi takımın golünü 64. dakikada penaltıdan Ismael Bangoura kaydederken, Arsenal bu gole 88. dakikada William Gallas'la yanıt verdi.Avrupa kupası maçlarında Ukrayna'daki galibiyet beklentisi bir başka maça kaldı.İlk yarı çok etkili olan Arsenal Adebayor ve V.Persie ile çok önemli pozisyonlar kaçırdı.2.yarı son 10 dakika hariç Dinamo Kiev üstünlüğüyle geçen maçta İspanyol hakem ikili mücadelede ağır bir kararla aleyhimize penaltı verdi.Maçın adamı seçilen Bangoura penaltıyı gole çevirdi.Hızlı gelişen Arsenal atağında Walcott'un sağdan yerden ortasını Adebayor kontrol etti ve Gallas dokunarak 100.şampiyonlar ligi maçından 1 puan almamızı sağladı.İlk kez Arsenal'in çok pas yapmasını engellemeye çalışan topun olabileceği yere pres yapan bir takım gördüm.Yuri Semin'i rakibi analiz konusunda tebrik ediyorum.Grubun diğer maçında Portekizde Porto ilk 30 dakikadaki etkili futboluyla Estadio do Dragao Stadı'da Fenerbahçeyi 3-1 yendi.Porto'nun golleri 11. dakikada Lisandro Lopez, 13. dakikada Lucho Gonzales ve 90+2. dakikada Lino'dan geldi.Fenerbahçe'nin fazlaca bireysel hata yaptığı maçta golünü 29.dakikada Guiza attı. Maçın adamı Lucho Gonzales seçildi.
E grubunda son şampiyon Manchester United evi Old Trafford'ta Villa Real ile 0-0 berabere kaldı.72.dakikada Portekizli Ronaldo da maçın adamı seçilen W.Rooney yerine oyuna girerek uzun sakatlıktan sonra yeşil sahalara döndü.Grubun diğer maçında Celtic tek kale gibi oynasa da aradığı golü bulamayarak Celtic Park'ta Alborg ile puanları 0-0 ile paylaştı.Maçın adamı Alborg kalecisi Zaza seçildi.
F Grubu ilk maçında Almanlar'ın güçlü ekibi Bayern Münih deplasmanda, Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi ön elemesinde saf dışı bırakan Steaua Bükreş'i 1-0 mağlup etti. Romanya'da ilk yarısı da Bayern'in 1-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın tek golü 14. dakikada maçın adamı seçilen Van Buyten'den geldi.Grubun diğer maçında Fiorentina Gilardinho'nun 11. ve 41. dakikalarda attığı goller ile 2-0 öne geçti.Ama Lyon 2.yarıya kimlik değiştirerek fırtına gibi girdi.Sağlı sollu ataklarla rakibini baskı altına alan Lyon önce 71. dakikada Piquionne ile aradaki farkı bire indirdi ardından maçın adamı seçilen Benzema'nın 86. dakikada attığı golle skoru 2-2'ye getirdi. Oyunun son bölümünde tüm hatlarıyla rakip yarı alana yüklenen Lyon, bir mucizeyi gerçekleştiremedi ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.
H Grubu ilk maçında Juventus, kendi sahasında Zenit'i 1-0 mağlup etti. İlk yarısı 0-0 golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Juventus'a galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 76. dakikasında maçın adamı olan Del Piero'dan geldi.Real Madrid Barnebeu'da konuk ettiği Bate Borislav'ı 2-0 yenmeyi başardı. Real Madrid'in gollerini 11. dakikada maçın adamı seçilen Sergio Ramos ve 57. dakikada Ruud van Nistelrooy kaydetti.
E Grubu
Manchester Utd 0 Villarreal 0
Celtic 0 Aalborg 0
F Grubu
Steaua Bükreş 0 B.Münih 1
Lyon 2 Fiorentina 2
G Grubu
Dynamo Kiev 1 Arsenal 1
Porto 3 Fenerbahçe 1
H Grubu
Real Madrid 2 Bate Borisov 0
Juventus 1 Zenit 0

Hiç yorum yok: