15 Eylül 2008 Pazartesi

Futboldan izlenimler


Çıplak gözle veya televizyonda gördüğüm kaydadeğer hareketleri paylaşmak istiyorum.
Fransa'da Ligue 1'de Lyon-Nice maçının hakemi uzatma dakikalarında maç 2-2 iken verdiği penaltı kararı bizim ligdeki forma kayırmacılığının bir benzeriydi.Bugün hatalı olduğunu anlayan Jean-Charles Caileux üç puanı Lyon'a verdi.
Almanya'da ise muhteşem bir maç olan Ruhr derbisinde Frei'nin 71.dakikada attığı mükemmel gol hakemin tam hizada olmasına rağmen 2 metre ofsayttı.
Fenerbahçe eksik gittiği Ankara'da iki savunma yönlü orta saha oynatmasına rağmen kalesinde pekçok pozisyon görerek 2-1 sahadan mağlup olurken bir türlü akıllanmayan kalecisi Volkan kırmızı kart ve sahadan çıkmayarak ceza alacaktır.Klişe ama yıllık 2,5 milyon euro alacak olan Jossico gibi Türkiye'de en az 100 profesyonel oyuncu vardır.M.Aurelio'nun boşluğunu 2 oyuncuyla doldurmaya çalışan F.bahçe'de satılan Kezman PSG'yi Nantes karşısında tek gollü galibiyeti getirdi.
Barcelona'nın gol atamadığı Numancia'ya R.Madrid 40 dakikada 4 gol attı.
Futbol takımlarına sponsor olan şirketler teker teker batıyor.Newcastle'ın sponsoru Northern Rock battı. West Ham United'ın sponsoru XL Leisure iflas etti. Manchester United'ın sponsoru AIG'nin hisseleri Cuma günü yüzde 31'le tarihinin en büyük düşüşünü yaptı. Garmin'in değeri Tuncay'ın takımı Middlesbrough'a sponsor olduğu günden bu yana yüzde 60 eridi.
Milan ne yapsa olmuyor.Milan Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Genoa maçının ikinci yarısında iki süper yıldızı Ronaldinho ve Shevchenko'yu saha kenarına alarak Seedorf ve Borriello'yu sahaya sürdü.Ama eski takımına geri dönen D.Milito ve arkadaşları Milan'ı iyice zora soktu.
Roma takımları arasında bu yıl Lazio daha iyi gibi.Roma Palermo'ya 3-1 yenilirken Lazio Sampdoria'yı 2-0 yendi ve lider oldu.
Almanya'da inatçı kimliğiyle bu yıl Hamburg liderliğe yükseldi.Van Der Vaart'ı Real Madrid'e verdikten sonra bu oyuncunun boşluğunu doldurmak için ekstra mücadele eden takımın yenilgiye asla tahammülü yok.
Türkiye'de büyük takımlar arasındaki ilk maç Trabzon'da oynandı.Eksiklerinden dolayı birbirinden korkarak mücadele eden iki teknik direktörün sahaya yansımasını gördük.

Hiç yorum yok: