22 Eylül 2008 Pazartesi

İngiltere Premier Liginde 5.hafta değerlendirmesi


Sürpriz ve flaş sonuçların alındığı 5.hafta sonunda Arsenal liderliğe oturdu.
Haftanın en flaş skorunu Manchester City geçen yılın FA Cup şampiyonu Portsmouth'u 6-0 yenerek aldı.Yeni transferler Robinho,Jo ve Wright-Phillips'in mükemmel uyumu ve şovuyla Portsmouth'u sahadan silerken pozisyon dahi vermediler.Farkı getiren golleri Jo,Dunne,Robinho,Wright-Phillips,Evans ve Gerson attı.
Stamford Bridge'de oynanan geçen yılın şampiyonlar ligi finalistlerinin karşılaşmasında gülen olmadı.Çok çekişmeli ve gergin geçen maçta 18.dakikada J.Park'ın golüne oyuna sonradan giren Kalou 79.dakikada cevap verdi ve iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı.
Liverpool,Anfield'da yaklaşık 44.000 kişi önünde pekçok gol pozisyonunu değerlendiremeyerek Stoke City ile 0-0 berabere kaldı.
Diğer golsüz biten maç ise White Hart Lane'deydi.Ezeli rakip Tottenham kan kaybetmeye devam ederek evinde Wigan ile 0-0 berabere kaldı.Flaş transferler yapan Tottenham 5 hafta sonunda 2 puanla ligin son sırasında yer alıyor.
Aston Villa ligin yeni ekibi W.B.Albion'u deplasmanda rahat bir oyunla 2-1 mağlup etti.Deplasmanlarda başarılı skorlar alan Martin O'Neil'in ekibinin gollerini Carew ve Agbonlahor atarken W.B.Albion'un tek golü Morrison'dan geldi.
Zola ile çıktığı 2.maçta galip gelen West Ham evinde N.Castle United'i 3-1 yendi.Di Michele güzel oyununu 7 ve 37.dakikalarda attığı gollerle süslerken Etherington'un attığı golün pasını da vererek yıldızlaştı.Teknik direktörsüz ve maddi krizde olan N.Castle United'in tek golü M.Owen'dan geldi.
Ligin yeni ekibi Hull City 5 maçta 8 puan toplayarak dikkat çekiyor.Everton karşısında Turner ve P.Neville'nin kendi kalesine attığı gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen tecrübesizlikle Cahill ve Osman'dan yediği gollerle 1 puana razı oldular.
Sunderland evinde Chopra'nın attığı 2 golle yıldızlaştığı maçta Middlesbrough'u 2-0 yenerek 8.sıraya yükseldi.
Ligin denk güçlerinin maçında Blackburn Rovers evinde Fulham'ı 84.dakikada Derbyshire'in bulduğu golle 1-0 yenerek rahat bir nefes aldı.
Gol krallığını 4'er golle Wigan'lı Zaki,Portsmouth'lu Defoe ve A.Villa'lı Agbonlahor paylaşıyor.
5.haftanın takımı Manchester City ve haftanın futbolcusu Arsenal'li Denilson.

Hiç yorum yok: