24 Mart 2012 Cumartesi

Wenger'in maç yorumu

Wenger 3-0 kazandığımız Aston Villa maçından sonra şunları söyledi:
İlk yarı teknik kalitemizle dinamik ve akıcı bir performans gösterdik.2.yarıda kontrollü oynadık ve gol yemeden maçı bitirdik.Çarşamba günü de benzer bir oyunu oynamamız bizi biraz yordu.Genelde gol atan ve devamlılıkla kontrol gösteren bir takım olmamızdan çok mutluyum.Takımın bir tutarlılığı var ve gelecek maçlarda bunu herkes bekleyebilir.
Bu yükselişi bir zaman 17.olduğumuz zamandan beri yapıyoruz.3.lük herkes için bir hayaldi ama pozitif kalarak çok çalışarak işimizi yaptık.Oyuncuların olumlu tutumu iyimser hava yarattı.Güçlü ve inandırıcı şekilde sezonu bitimek için geçirdiğimiz kötü zamanlar tevazuyla geleceğin garantisiydi.
3.lüğü bu kadar erken elde edeceğimizi düşünmemiştim.Bizim sonuçlar gibi rakiplerin de puan kayıpları bizi bu momentuma soktu.Son 1 ay içindeki performansımızda pozitif bakmak ve her maçı sabırsızlıkla ayrı değerlendirmek önemliydi.Artık 4 içerde 4 deplasmanda 8 maç var.Haftaya QPR maçı da bu pozitif bakışta ayrı bir savaş olacaktır.
Takımın inancı ve pozitif düşünmesi bizim zor olan oyunumuzu kolay gösterebilir.Kötü dönemdeysek bu durumu uzaklaştırmak zorken iyi halimizde dahil olması zordur.Çok kırılgan bir sezon sonu bizi bekliyor.
Koscielny sabah dizinde bir ağrıyla kalktı.Zorla yürüyordu.Bu duruma rağmen oynayabileceğini düşündük.Biz de maçtan önceki ısınmada duruma bakacağımıza karar verdik.İlk çalışma sonrası hareket etmekte zorluk çekince oynamamasına karar verdik.
Robin Van Persie geleceği hakkında farklı bir şey söylemek istemiyorum.Şampiyonlar Ligi garanti olmadan bu durumda fikir belirtmek zor.
Ev sahibi olarak oynadığımız maçlarda hedefe itici güçle gitmek kolay oluyor.Ortadan hücum ettiğimizde Van Persie'yi etkili kullanırken kanatlarda aynı performansı alamıyoruz.Ama bu durum bizi daha tehlikeli bir takım haline getiriyor.
Theo Walcott bugün iyiydi ve güzel bir gol attı.Song'un atacağı nefis paslar için ona süre tanımak zorundayım.Song en kolay Walcott ve Van Persie'yi topla buluşturuyor.Song defansif bir orta saha olmadığını yaptığı asistler bakarsanız anlarsınız.Avrupa'da az rastlanır bir istatistiği var.
Biz kötü oynamıyoruz.Ancak savunmamız artık iyi oynayınca sağlanan güven bize fark yaratıyor.Takım savunmaya güvenmesi çok önemli.
Mikel Arteta kısa bacaklı ve küçük ayaklı bir oyuncu.Sert vuruşlar yerine plaselerle frikik golü atmaya daha yakın.Çok iyi vurdu ve bu tarz gollere de yatkın olduğunu gösterdi.
Bu arada Stoke City Manchester City maçı da berabere bitti.Onlara da 2 puan daha yaklaştık.Dediğim gibi geçen haftadan daha çok karlı bir hafta sonu bizi bekliyor.Tottenham ve Chelsea berabere kalırken Liverpool yenildi.Newcastle yarın,Manchester United pazartesi puan kaybedebilir.

Hiç yorum yok: