13 Mart 2012 Salı

Wenger'in maç yorumu

Wenger maç hakkında ve sorulara şöyle yorumlar yaptı:
Kırdığımız rekor takımın sorgulanması hakkındaki en büyük yanıt.Bu ruh ve kalitenin göstergesidir.Üst düzey bir tempodaki gecede son dakikaya kadar çaba gösterdik ve kazandık.Daha önce yaptığımız gibi 1-0 geriye düşmemizden sonra arkamıza taraftarı da alıp sonuna kadar mücadele edeceğimize inanıyoruz.Bu da eğlenceli geceler geçirmemizi sağlıyor.
Krul ve Van Persie'nin Hollanda'daki geçmişi nedir?Sadece bugünün hikayesi midir?Bilmiyorum ama ikisi de sinirli görünüyordu.Robin ile konuşmadım ama kırmızı kart görmediği için mutluyum.O bu gece herşeyi denedi.Ayrıca Walcott olağanüstü bir performans gösterdi.
Tottenham'ı geride bırakmak üzerine olarak şunları söyleyebilirim.Tottenham,Liverpool,Newcastle United ve Sunderland gibi zor maçları kazanarak potansiyelimizi gösterdik.Bu maçlardan 3'ünü son dakikada kazandık.Sonuna kadar çaba göstereceğimizi taahüt ediyoruz.Aynı şeyleri yaparsak onları geçeriz.Tottenham'da ise odaklanamama problemi göze çarpıyor.
Bizi başka bir takımla mukayese etmeyin.Bu takımda güven ve inancı yeniden inşa ediyoruz.Bu yarış için çok önemli.Bu kısa sürede kaybedilecek bir durum olduğu için yarış bitince nerede olacağımıza bakarız.Şu anda bazı zor dönemleri yaşamış ve ayakta kalarak önemli iş çıkartıyoruz.Biz duruma odaklanarak sonuna kadar herşeyimizi vermeye devam edeceğiz.Bu gece olduğu gibi Tottenham ve Milan'a karşı oynadağımız üretken oyun hedefimiz olmalıdır.
Ocak ayında aldığımız 3 mağlubiyetten sonra ligde kazanıyoruz.En az maçı yaptığımız ocak ayında çok kötü günler geçirdik.Son dakikalarda kaybettiğimiz Fulham ve Manchester United maçlarından sonra artık son dakikalarda kazanan takım haline geldik.
Bu gece soyunma odasında atmosfer çok güzeldi.Son dakika kaybedince yaşanan hayal kırıklığı gibi kazandığımızda da duygular tavan yapıyor.
Kaybetmeyi reddeden bir takım olmamız çok önemli.Bunda yakın tarihimizin etkisi büyüktür ve olumlu bu hisler takımı büyütür.
Sakatlar hakkında:Diaby'nin dönmesi uzun sürmez sanırım.Everton maçında şansı olabilir.Santos çarşamba rezerv takımla West Bromich maçında çıkacak.Ona 90 dakika gerekiyor.Wilshere için birşey söylemek uygun değil.
Walcott'un bu akşamki formu dikkat çekiciydi.O 22 yaşında ve gerçekleştireceği çok şey var.Önünde uzun yıllar var ve kendini geliştirmeye açık zeki bir oyuncu.Bu akşam teknik ve taktik yönünden çok iyiydi.

Hiç yorum yok: