7 Mart 2012 Çarşamba

Wenger'in maç yorumu

İyi performans göstermemize rağmen turu geçemeyerek hayal kırıklığına uğradık.Tur için şnas da bulduk ama yapamadık.2.yarı Liverpool maçının fiziksel etkisi ortaya çıktı.Özellikle orta sahada bu hissedildi.Buna rağmen yedekte orta saha seçeneğim pek yoktu(Oğuzhan vardı).Oyuncular fantastik ruhu ile kusursuz performans ortaya koydu ve tüm ekibi tebrik etmek gerekir.
Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda çok maç oynadık ama 4-0 gibi ağır netice hiç almadık.Barcelona ve Real madrid gibi Milan'dan daha iyi takımlara böyle yenilmedik.İlk maçtaki düşük performans hayal kırıklığı yaratmıştı.
Kulüp için oynayan takım gurur vericiydi.Ama 180 dakikalık maçın 90 dakikasını kaçırınca işler böyle zor olabiliyor.Evimizde her türlü çabayı göstersek de 3-0 ile yetinebilidik.
Oyuncuların bu durumu kaldırması için herşeyi yapacağız.Ligde çetin bir mücadele bizi bekliyor.Sonuna kadar gideceğimiz bir yarışımız var.Bu hayal kırıklığını düzeltmek zor olacak ama başaracağız.
Orta saha ve bizim alanımızda Milan lehine çok kolay fauller çaldı.İlk maçta da benzer bir durum vardı hatta ofsayttan atılmış gol vardı.180 dakikalık hakem performansından memnun değilim.Ayrıca maç sonuna 3 dakika uzatmanın 2 dakikasını oynatıp maçı bitirdi.
Van Persie 2.yarıda yakaladığı pozisyonda topu kaleciden sökmek istedi.Kaleci yatmayınca şansının da yardımıyla pozisyonu kurtardı.
Alex Oxlade-Chamberlain orta sahada üst düzey oynadı.2 golde payı büyük.Özellikle ilk yarı çok iyi oynadı.2.yarı sakatlanınca gücü iyice azaldı ve topu daha az almaya başladı.Onun oynadığı orta sahada genişlik oluyor ve topla her yöne oynayabiliyor.Fiziksel yargunluk yaşamasaydı işleri değiştirebilirdi.
Takımın en iyi performansını Tomas Rosicky gösterdi.Çok iyi oynadığı bir geceydi.Bu yıl performansını artırınca ona bu şansı vermem gerekti.
Milano'da savunmanın sağındaki zaafiyet burada defans dörtlüsü olarak yaşanmadı.Atak futbol oynasak da defans başarılıydı.
Wenger'in maç sonu görüşleri böyleydi.Ne kadar teşekkür edeceğimi bilemediğimiz takıma ve seyirciye hep böyle olun diyorum.Van Persie'nin pozisyonuna çok yanacağız ama olsun attıklarına sayalım.Kalbim yerinden çıkarak seyrettiğimiz maçta herkes gücümüzü gördü.Yüzde 5 diye yola çıkılan maçın % 80'ini ilk devrede bitirdik.Ama Wenger'in dediği gibi 2.yarı yorulduk ve orta sahanın tamamını Milan'a verdik.Allegri bile oyuncularım bana kilo verdirmek istemiş.Çok korktum diye demeç verdi.Herşey için herkese bir daha teşekkürler.Arsenal bunun için değil herşey için sevilir....

Hiç yorum yok: