7 Kasım 2012 Çarşamba

Wenger'in Schalke maçı yorumu

Schalke maçından sonra yorumlar yapan Wenger şunları söyledi:
Bu maçı kaybetmemiz gerekiyordu.Kazanmak ayrı birşeydi.Kaybetmemeyi başardık.İlk yarıda çok iyi oynadık ama 2.yarı fiziksel olarak düştük.Buna rağmen son bölümde Theo Walcott ile galibiyet golünü bulabilirdik.2-0 öne geçmek ve kısa sürede zor maçlar oynamak bu skoru yarattı.Schalke cumartesi uğradığı mağlubiyete sert bir tepki göstermek için agresif oynadı.Takım iyi etki hissettirdi.Sanırım 1 ay içinde istenen seviyeye ulaşmış olacağız.
Walcott'un önde oynaması konusu benim kararımdı.Attığı gol ve son dakikadaki pozisyonu bunu gösterdi.Fark yaratacağını biliyordum.
Schalke'nin ilk golünde Affellay Walcott'a faul yaptığını düşünüyorum.Tekrar bakmak gerekir.
Mannone'nin performansından çok memnunum.Szczesny iyileştiğinde aralarında seçim yapmak zor olacak.Bir mevkiide böyle şansım olması çok güzel.Bugün ve Manchester'da çok iyi oyun çıkaran Mannone çok iyi gidiyor.Szczesny geri dönüyor.Durumu göreceğiz.
Walcott ve Podolski kanatta değil ortada oynamak istiyor.Giroud ile Podolski ve Walcott forvet oynuyor.Onların oyunuyla bugün 2 gol attık.3 hücum ağırlıklı orta sahayla oynayınca savunma oyuncularından özellikle kanat beklerinden hücum beklenemezdi.
Gruptan şu anda çıkabilecek konumdayız.Evimizde oynayacağımız Montpellier maçımız var.Öncelikle bu maçı kazanmamız gerekiyor.Olympiacos-Schalke maçında tarafların şansı % 50.Montpellier maçını kazanıp son Olympiacos maçına şanslı gitmek istiyoruz.İçerideki maçımızı kazanıp duruma bakacağız.

Hiç yorum yok: