22 Kasım 2012 Perşembe

Wenger'in Montpellier yorumu

Montpellier'i 2-0 yenerek son 16'a kaldığımız maç sonrası Arsene Wenger'in yorumları şöyle oldu:
Montpellier maçını kazanırken Schalke de Olympiacos'u yenince üst tura çıkmayı başardık.Bunun için tabiki mutluyuz.
Montpellier iyi organize olmuş ve çok agresifti.Tecrübemizi kullanarak kazanmayı bildik.
Çok yavaş bir oyun oldu.Özellikle ilk yarı savunmadan hücuma geçişte sorunlar vardı.2.yarıda topu hızlı ve isabetli hücuma taşıyınca sonucu elde ettik.
Attığımız gollere gelince Wilshere uzun ayrılık sürecinden sonra golü bulması çok güzeldi.Onun güçlenmesini görmek çok güzel.Podolski'nin golü ise olağanüstüydü.
Wilshere rakibin presiyle zor bir başlangıç yaptı.Sonra daha güçlendi ve golle güveni arttı.O çok güçlü olduğu için güven düzeyi konusunda endişelenmeye gerek yoktur.Fazla gol atamaması sorun değil.O iyi savunma oynadığı bölümler var.Hücum oynadığında da ne kadar etkili olduğunu iyi biliyoruz.Gol konusunda takıntısı yok.O tam bir orta saha oyuncusu.Onun performansından çok mutluyum.Hedefleri doğal olarak gelişecektir.
Wilshere'ı hala yönetmek zorundayız.Ona yüklenmeden seviyesini artırabiliriz.Tottenham maçında 60 dakika sahada kaldı.Zorlanıyordu.Bugün onu sahada tuttum çünkü sorunu yoktu.Seviyesi yukarı doğru gidiyor.
Maçın ilk yarısında topa sahip olamadık.İkili mücadeleleri Montpellier kazandı.Agresif ve presli oyun biraz endişe yarattı.Sıkıntı yaşadık ama sonu iyiydi.
Giroud takım için savaşan bir oyuncu olacak.Teknik olarak onun iyi oyunlarından biri değildi.Ancak maç sonunda değerlendirme yaparsak 2 asist yaptı.Podolski'nin golünde zamanlamalı nefis bir pas verdi.Bazen derin top alırken bazen de verkaçla adam kaçırıyor.Havada kazandığı toplarla gol bağlantıları kurabiliyor.Ayağını da iyi kullanıyor.Onun daha yapacağı çok iş olmasına rağmen çok yetenekli tam bir forvet.Üzerinde baskıyla oynamaya başladı.Van Persie ile karşılaştırılmayı kim ister ki?Onun çok farklı özellikleri var ve bunları kullandıkça gelişecek.
Olympiacos maçını kazanarak grubu lider bitirmek için mücadele vereceğiz.Bazı gruplara baktığımızda 1.veya 2.bitirmenin hangisi daha iyi olur bilemiyorum.Fakat istatistiksel olarak grubu lider bitirmek her zaman daha iyi sonuçtur.Bu daha iyi bir iş yaptığımız hissettirecektir.Biz Olympiacos'u yenerek Montpellier'in Schalke'den puan almasını bekleyeceğiz.Tüm gücümüzle oraya gideceğiz.
13 kez gruplardan çıkmayı başardık.Baktığınız zaman bunu başaran çok takım yok.Bu istikrara ve gurura rağmen en çekici durum değildir.
Sakatlanıp oyundan aldığımız Alex Oxlade-Chamberlain'in durumunun iyi olduğunu düşünüyorum.
Gruptan terfi ederek mart ayında avrupa kupası maçı oynamak başta Wilshere gibi oyuncuların gelişmerek o aşamaya çıkmamızı sağlayacak.Hala kasım ayındayız.Önümüzdeki ayları gelişerek daha iyi geçirirsek o maçlara daha hazır oluruz.Şampiyonlar Ligi için sonraki aşamaya odaklanabiliriz.Ancak ligde noele kadar yukarıyla olan farkı kapatmamız lazım.Bu şampiyonluk için şart.
Roberto Di Matteo'nun görevden alınmasını şaşırtıcı ve üzücü buluyorum.Şampiyonlar Ligi ve FA Cup'ı kazanan Roberto Di Matteo takıma bağlılığını da göstermişti.Bu iyi işe rağmen dönemsel düşüşle görevden alınması çok sürpriz oldu.Hafta başında gazetelerde yazan bu haberin yanlış olduğunu düşünmüştüm.Gerçekleşen bu habere çok şaşırdım ve üzüldüm.Rafael Benitez'in onun yerine getirilmesine de çok şaşırdım.Bu kadar kısa sürede onla anlaşılması ayrı bir sürpriz oldu.

Hiç yorum yok: