17 Kasım 2012 Cumartesi

Wenger'in derbi yorumu

Wenger 5-2 biten Tottenham derbisinden sonra şu açıklamaları yaptı:
Tottenham maça iyi başladı.Biz biraz sinirliydik.Bir hatayla golü kalemizde gördük.Tıpkı geçen sezonki maç gibi başladık.Adebayor'un kırmızı kart görmesi maçın kırılma anaı oldu.
Adebayor maça iyi başlamıştı.Etkili oynadı ve bir gol buldu.Yaptığı faul sarı değil kırmızı kartı gerektiriyordu.Böyle başlamışken yaptığı hareketi hiç düşünmemiş gibiydi.
Oyunu kazanmak ve geri dönmek için herşeyi yapmaya başladık.Bizim gibi takımlara karşı 10 kişi oynamak çok zordur.Geri çekilip işimizi zorlaştırabilirler diye düşünmüştüm.Ama kendi hatları üzerinde oynamaya devam ettikleri için pozisyon ve goller bulduk.Bazı olağanüstü hücum performansları vardı.2.yarıda güvenleri tamamen yokolmuştu.Bu sonuç bize yardımcı olacağını düşünüyorum.
Adebayor tribünlerdeki protestodan dolayı sinirli görünüyorduçBu tarz oyuncular bazen hamlelerini kontrol edemez.Bu maçta iyi oynayacağını tahmin ediyordum ve iyi de başladı.Tottenham'ı izlemeye gittim ve çok iyi oynadı.Eski takımlarına karşı hep iyi oynamaya çalışır.
Son bölümde topu kontrolümüzde tutup 5.golü bulduğumuz oyun gayet saygı değerdi.
Tıpkı geçen sezonki gibi güven seviyemiz azalmıştı.Schalke ve Manchester United mağlubiyetlerini etkisiyle takımda özgüven problemi oluştu.İleri oynamayı seven bir takım olduğumuz için takımın güvenli olması çok önemli.Tekrar güven tazelemek için birkaç iyi skora ihtiyaç vardı.Bu takımda özel şeyler var.Kaliteli oyuncuları takım ruhuna ulaştırmak için çalışıyoruz.İstikrarı bulma adına biraz daha beraber çalışmaya ve zamana ihtiyacımız var.Her zaman söylediğim gibi maç trafiğinde bunu geliştirmek için zamanımız yok.Skor 4-2 iken takım biraz yaslandı.Bunun sebebi de güven problemiydi.
Walcott işini çok iyi yapıyor.Onun hakkında fikrim değişmedi.Bir uzlaşma zemini bulunarak takımda kalmasını istiyorum.Onunla ilgili bir ortak nokta bularak gitme isteğini ortadan kaldırabiliriz.İyi oyunu gitmek isteyen biri gibi değil.
Giroud golün haricinde önde merkez santrafor özelliğiyle dikkat çekti.Attığı gol ve şut denemeleri güvenle gelen cesaretini gösteriyor.
Cazorla Panama seyehatine rağmen olağanüstü bir oyun sergiledi.Hem seyehat hem de antremanı iyi geçmiş.
Hugo Lloris iyi oynadığını düşünüyorum.Birkaç net pozisyonda iyi kurtarışlar yaptı.O özellikle kendinden emin şekilde toplara çıktı ve savunmada belirleyici oldu.Hızlı ve güçlüydü.Podolski'nin golünde biraz şanssızdı.Ancak hiçbir golde hatalı değildi.

Hiç yorum yok: