24 Kasım 2012 Cumartesi

Wenger'in Aston Villa yorumu

Arsene Wenger zorlu geçen ve 0-0 biten Aston Villa maçından sonra şunları söyledi:
Cumartesi zorlu ve gergin Tottenham derbisinden sonra yine evimizde bir başka çetin maç olan Montpellier'i yendik.Mücadelenin üst düzey olduğu bu iki maçtan sonra zorlu bir deplasman olan Aston Villa maçına çıktık.Aston Villa sert bir mücadele verdi.Onların da şansları olmasına rağmen rakibi iyi kontrol ettik.Kazanacak pozisyonları da bulmamıza rağmen bugün son vuruşlardan yoksunduk.90 dakikada takımın ruhu ortadaydı.Sadece 3.bölgede biraz eksiktik.
Şutlarımız fazlaydı.Sanırım 11 veya 12 şut denememiz vardı.Ancak öndekilerde netlik yoktu.Takımın fiziksel olarak biraz yorgun olduğu görülebiliyordu.
Zor bir haftada takım herşeyini vererek oynadı.Şampiyonlar ligi maçından sonra oynanan deplasmanda beraberlik normal sayılabilir.Belki burada herkes kazanacak ama kazanmak ve kaybetmenin ortada olduğu maçta Aston Villa'ya saygı duyulmalı.
Walcott Tottenham maçında sakatlanmıştı.Wilshere üst üste 4 maç oynadı.Ona biraz nefes vermem gerekiyordu.Wilshere'ın bugün gerçekten gerekli olmadıkça dinlenmesine karar verdim.Yorgun böyle oyuncuları bu sahada oynatmak daha tehlikeli.Onu oynatmamak bugün daha mantıklıydı.Everton maçı için salı günü karar vereceğim.
10 puan geride olmak neden panik yaratsın.Biz her zaman sonraki oyun için endişeleniyoruz.Fazla endişelenmeye gerek yok.Performansımız hakkında endişe olup olmadığına bakılır.Sonraki oyun için odaklanmak için bu duygu yeter.
Bu saçma sorudan sıkılan Wenger fazla konuşmadan toplantıyı kısa kesti.Wilshere konusunda kesinlikle ona katılıyorum.Sakatlanması onun için dramatik olur.O 2 puandan daha değerli.Kendine iyi bakıyor.Wenger onu gözü gibi koruyor.Uzun yıllar bu formayı giyecek.
Bu arada Everton'ı yenersek çok zorlu deplasmanları başarısız sayılacak da olsa atlatmış olacağız.2.yarı Chelsea ve Tottenham deplasmanı dışında zorlu dış saha maçımız kalmıyor.2 kez Manchester ve Liverpool'a gitmiş olacağız.Everton maçından galibiyetle çıkarsak 4 zorlu deplasmanda 7 puan yapıyoruz.Karamsar bir durum yok.Aralık ayında bu aya göre daha kolay.Biri lig kupası diğeri şampiyonlar ligi deplasmanı olan 4 deplasman var.6 lig maçının 4'ü içerde.Kasımdaki 7 maçlık trafikten sonra sıkıştırılmış fikstürle 8 maç oynayacağız.Yeni yıla lidere 5-6 puan yaklaşıp lig kupasında finalist ve şampiyonlar ligi grubunu lider girebiliriz.Bu temennilerimle...

Hiç yorum yok: