10 Kasım 2012 Cumartesi

Wenger'in Fulham maçı yorumu

2-0'dan 3-2 geriye düştüğümüz ve son saniye penaltısıyla kazanmak üzere olduğumuz maç hakkında Wenger şunlerı söyledi:
2-0 öne geçtiğimiz maçta 3-2 geriye düştük.Maçı kazanacak şansları da bulduk ama değerlendiremedik.Bulduğumuz gollerle öne geçince daha fazla önde kalarak atak oynarken defansı 2.plana attık.2.yarıda ise elimizden geleni yaptık.Fiziksel olarak son 3 maçta yıpranan oyuncular sahada elinden geleni yaptı.Özellikle 3-2 gerideyken skoru çevirecek pozisyonlar da bulduk.
Son dakikada kazandığımız penaltıyı kaçırdığı için Arteta'yı suçlayamayız.Penaltı kaçırmak da oyunun parçasıdır.Evimizde 3 gol yememiz ve fırsatlar vermemiz defansif yönümüzü sorgulamak gerektirir.
Berbatov'un attığı gollerdeki başarısı kadar savunmamızın hataları var.2-0 öndeyken Fulham'ın kornerinde en tehlikeli olabilecek forvet Berbatov'du.Onu atlamak büyük hataydı.Deplasmanda böyle şeyler olmuyor.Daha çok iç sahada bu tarz hatalar yapıyoruz.
Penaltıcı listesinde Arteta 1 numaraydı.Cazorla 2.sırada.Arteta Cazorla'nın atmasını isterse topu ona verebilirdi.Normalde Arteta atması gerekiyordu.
Penaltı kararını bilemiyorum.Manchester United maçında Cazorla'nın pozisyonunda kendini korumasına rağmen penaltı çalınmıştı.Bu pozisyon ona göre penaltı.Bence elle oynamada kasıt aranmalıdır.Bundan sonra hakemlerin elle oynamada neyi penaltı verip vermeyeceğini bilemiyorum.
Takımın kendinden şüphesi yok.3 zorlu maç oynadık.Cumartesi salı arası bize biraz nefes gerekiyordu.Bazı oyuncular maçtan önce yorgundu.Ancak onlar bugün elinden geleni yaptılar.Fulham ileriye dönük olarak çok iyi gidiyor.
Defansif problemleri çözmek için daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var.Ancak hafta arası oyuncularımın çoğu ülke milli takımlarına gidiyor.
Sidwell ve Ramsey kırmızı kart görebilirdi.
Walcott'un glute kasında bir problem var.Son bölümü bu sorunla oynadı.Bitime doğru kötüleşince onu değiştirmek zorunda kaldım.Milli takıma gidebilir mi bilmiyorum.Ancak şu anda sekiyor.
Şampiyonluk yarışında ideal bir durumda değiliz.Ancak biz mücadelemizi sürdüreceğiz.Bunu daha önce göstermiştik.Bunun takımda pozitif bir yeri var.Puan kaybına şansımız kalmadı.İstediğimiz yerde değiliz ama takımın iyi potansiyelini hissediyorum.
Giroud bugün çok iyi oynadı.Uzun topları aldı ve dağıttı.Tehlikeli olduğunu ve neler yapabileceğini görmeye başladı.Oyun içinde çok pozitif işler yaptı.

Hiç yorum yok: