21 Eylül 2009 Pazartesi

İtalya Seri A'da 4.hafta panoraması...

İtalya Seri A'da 4.hafta geride kalırken kazanmayı sürdüren Sampdoria 12 puan ve averajla liderliğini sürüdüryor.Pazzini,Cassano,Mannini ve Palombo'nun üstün form düzeyiyle rakiplerini kasıp kavuran Sampdoria evinde Siena'yı da 4 golle geçti.Henüz tam anlamıyla ölçü sayılacak bir maça çıkmayan Sampdoria'nın devamlılık gösterebilecekmi göreceğiz.
Bu yılın transfer şampiyonlarından Juventus 4 maçını da kazanarak Sampdoria'nın ardından averajla 2.sırada.Juventus pozisyon üretebildiği gibi pozisyon da veriyor ancak kalelerinde tek gol gördüler.Kalede Buffon olduğunu hesaplıyor olmalılar.Ligin asi takımı Livorno ligde alabildiği 2 beraberlikle 2 puanla 17.sırada bulunuyor.
İnter tartışmalı bir penaltı ile 1-0 geriye düştüğü Cagliari deplasmanından golcüsü Diego Milito'nun birbirine çok benzeyen 2 golüyle maçı lehine çevirdi.Bu 3 puanla ligde 3.sırada yer alan 10 puanlı İnter'de teknik direktör Morinho hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle 1 maç ceza aldı.
Üç haftayı kayıpsız geçen Genoa Chievo deplasmanında bozguna uğradı.ilk 10 dakika yediği 2 golle şoka uğrayan Genoa son bölümde puan için ataklar yapasa da maçı çeviremedi ve 9 puanla 4.sırada kaldı.
İki haftalık aradan sonra evinde Bologna'yı Seedorf'ın golüyle yenerek 7 puana ulaşan Milan 8.sıraya yükseldi.Şampiyonlar Ligi'nde Marsilya deplasmanından galip gelen takıma Bologna maçı soyunma odasında şampiyonlar ligi müziği dinletilerek konsantrasyon artırılmış.
Lige 3 haftalık beraberlik serisiyle giren Parma ilk galibiyetini Atalanta maçında alırken Atalanta 4 mağlubiyetin faturasını teknik direktörü Angelo Gregucci'ye kesti.Atalanta Juventus'un evsane futbolcusu Antonio Conte ile anlaştı.
Atalanta puansız ligin son sırasında yer alırken 1'er puanlı Cagliari ve Catania küme düşme hattını oluşturuyor.4.haftanın en etkileyici performansı Ranieri'nin Roma'sından geldiği için haftanın takımı bakentten.Haftanın futbolcusu ise Cagliari deplasmanında iki kritik gol atan Diego Milito.A.Di Natale bu hafta gol atamasa da 6 golle gol krallığında ilk sırada.Toplu sonuçlar şöyle oluştu:
Napoli 0 Udinese 0
Juventus 2 Livorno 0 Goller:Iaquinta(9),Marchisio(30)
Milan 1 Bologna 0 Gol:Seedorf(75)
Chievo 3 Genoa 1 Goller:Marcolini(Pen.5),Bogdani(7),Pellissier(77)-Floccari(Pen.65)
Parma 1 Palermo 0 Gol:Zaccardo(15)
Cagliari 1 İnter 2 Goller:Jeda(Pen.17)-Milito(51,56)
Sampdoria 4 Siena 1 Goller:Palombo(23),Mannini(32),Padalino(49,86)-Fini(69)
Catania 1 Lazio 1 Goller:Martinez(11)-Julio Cruz(57)
Bari 4 Atalanta 1 Goller:Rivas(7),Barreto(9,Pen.60),Alvarez(39)-Bellini(84)
Roma 3 Fiorentina 1 Goller:Totti(Pen.28,33),De Rossi(41)-Gilardino(84)

Hiç yorum yok: