15 Eylül 2009 Salı

İtalya Seri A'da 3.hafta panoraması...

İtalya Seri A'da 3 hafta geride kalırken Geoa liderlikte bulunuyor.
Lige fırtına gibi giren ve her maça sonuna kadar aslılan Genoa 3 haftayı kayıpsız atlatarak liderliğe yükseldi.Ligin güçlü takımı Napoli karşısında kıran kırana bir maç çıkaran Genoa 1-0 geriye düştüğü maçı 4-1 kazandı.Hayli set geçen maçı Genoa 10,Napoli 9 kişi bitirdi.
Bu yıl İnter'in saltanatına son verecek 1 numaralı takım Juventus.Pek çok transfere imza atan Juve zorlu Lazio deplasmanından 3 puanla dönerek 3 haftayı da kayıpsız atlattı.Juve için sakatlanan Diego sıkıntı yaratırken Trezeguet'nin gol bulduğu maçta ikinci yarı iyi futbol oynadı.
İtalya'da en sevdiğim forvet hattına sahip takım olan Samdoria bu sezona istikrarlı başladı.Mannini'nin golüyle Atalanta deplasamından 3 puan çıkan Sampdoria'da adamım Pazzini etkili olamadı.
İnter ilk yarısında zorlandığı maçı 2 yeni transferi Eto'o ve Milito'nun golleriyle geçerek sıralamada 7 puanla 4.sırada bulunuyor.İkinci yarısı Parma yarı sahasında geçen maçta pek çok pozisyonu da değerlendiremeyen İnter'de Vieira'yı çok beğendim.Arsenal günlerini hatırladım.
Cagliari'yi evinde Gilardino'nun golüyle yenerek 3 puanı alan Fiorentina 7 puanla üst sıralamayı zorlayacak.Geçen yıla nazaran yaratıcı futboldan biraz uzaklaşmış olan Fiorentina ligde şampiyonlar ligine katılmayı zorlayacaktır.
Milan Leonardo'nun gelmesinden bu yana kan kaybetmeye devam ediyor.Haftanın açılış maçında Livorno deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönen Milan şampiyonluk yarışında işi zor gibi.3.hafta sonunda 5 puan kaybeden Milan 4 puanla 10.sırada yer alıyor.
Palermo 30 dakika geç başlayan ve çok zor bir zeminde oynanan maçta Bari'den 1 puanı son dakikada bulduğu golle aldı.Bari ikisi deplasmanda 3 maçını da berabere bitirerek ligin savunmacı takımı olarak dikkat çekiyor.
Spaletti'nin görevine son vererek Ranieri'yi takımın başına getiren Roma ligdeki ilk galibiyetini Siena deplasmanında aldı.Catania ve Atalanta 3 maçını da kaybederek son 2 sırada yer alırken 1 puan toplayabilen Cagliari 18.sıarada kaldı.Bu haftanın takımı zorlu başkent deplasmanından 3 puanla dönen Juventus.Di Natale 6 golle gol krallığında ilk sırada.Bu arada NtvSpor yayın kaosunu çözerek İtalya ligini bize izletmeye başlattığı için herkes teşekkür ederim.Toplu sonuçlar şöye:
Genoa 4 Napoli 1 Goller:Floccari(Pen.45),Mesto(55),Crespo(75),Kharja(88)-Hamsik(42)
Atalanta 0 Sampdoria 1 Gol:Mannini(63)
Bologna 0 Chievo 2 Goller:Pinzi(18),Pellissier(30)
Fiorentina 1 Cagliari 0 Gol:Gilardino(55)
Inter 2 Parma 0 Goller:Eto'o(71),Milito(88)
Palermo 1 Bari 1 Goller:Budan(90)-Allegretti(2)
Siena 1 Roma 2 Goller:Maccarone(26)-Mexes(73),Riise(89)
Udinese 4 Catania 2 Goller:Flores(29),Di Natale(55,Pen.69,79)-Morimoto(11),Mascara(Pen.34)
Lazio 0 Juventus 2 Goller:Caceres(72),Trezeguet(90)
Livorno 0 Milan 0

Hiç yorum yok: