17 Eylül 2009 Perşembe

Uefa Şampiyonlar Ligi çarşamba gecesi sonuçları...

Uefa Şampiyonlar Ligi ilk haftası E,F,G ve H grubunda oynanan maçlarla tamamlandı.
E grubunda Liverpool sürekli şutlarla gol aradığı maçta kaleciden dönen topu tamamlayan Kuyt'ın golüyle Macar ekibi Debreceni'den 3 puanı alarak Lyon'la ilk sırayı paylaştı.Riera,Gerard ve Torres kaleyi şuta boğarken Benayoun ve Kuyt çok etkili oynadı.
Grupta Fransa'da oynanan Lyon Fiorentina maçında yıldızlaşan Sebastian Frey'e rağmen Lyon Gillardino'nun kırmızı kart gördüğü maçta 3 puanı genç Boşnak Pjanić'in golüyle almayı başardı.
F grubunda gecenin maçında İnter Barcelona ile 0-0 berabere kaldı.Son şampiyon Barcelona daha etkin oynamaya çalıştığı maçta az girilen gol pozisyonlarını iki taraf da değerlendiremedi.
Heyecan dolu bir 90 dakika olan Dynamo Kiev-Rubin Kazan maçı ev sahibi ekibin 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.Rubin Kazan golü bularak öne geçtikten sonra ataklarını sürdürsede ikinci yarı toparlanan Dynamo Kiev son bölümde 15 dakikada bulduğu 3 golle grupta ilk haftayı lider kapattı.
G grubunda Stuttgart deplasmanında büyük bir defans hatasıyla geri düşen Glasgow Rangers son bölümde bulduğu golle 1 puanı kurtardı.Stuttgart baskısıyla geçen maçta kontrataklarla pozisyon bulan Glasgow Rangers Sevilla'nın ardından grupta avantajlı hale geldi.
Grubun diğer maçında Sevilla şampiyonlar liginin en mütevazi takımı olan Unirea Urziceni'yi 2-0 yenerek ilk haftada liderliğe yükseldi.Kadro yapısına göre kapanan Romen şampiyonu ilk maçından puansız evine döndü.
H grubunda grubun büyük favorisi Arsenal Belçika şampiyonu Standart Liege deplasmanında 5 dakikada yediği 2 gole rağmen biri hakem hatası olan bulduğu gollerle 3 puan alarak ilk haftayı lider kapattı.Vermaelen'in attığı golde Song hem ofsayt hem de topu elle kontrol ediyor.
Gecenin diğer maçında ateşli Yunan seyircisi önüne teknik direktörü Ketsbaia'nın görevine son vererek çıkan Olympiacos atak oynadığı maçta AZ Alkmaar'ı 1-0 yenerek gruba 2.sırada başlamış oldu.
İlk haftanın takımı olarak kapalı kutu rakibi karşısında çok etkili futbol oynayan Liverpool'u seçtim.İlk haftay 3 gol atarak kapatan Wolsburg'lu Grafite gol krallığına ilk sırada girdi.
Çarşamba gecesinin toplu sonuçları şöyle oluştu.
E Grubu
Liverpool 1 Debreceni 0 Gol:Kuyt(45+1)
Olympique Lyon 1 Fiorentina 0 Gol:Pjanić(76)
F Grubu
Inter 0 Barcelona 0
Dynamo Kiev 3 Rubin Kazan 1 Goller:Yussuf(71),Magrão(79),Gusev(85)-Domínguez(25)
G Grubu
Stuttgart 1 Glasgow Rangers 1 Goller:Pogrebnyak(18)-Bougherra(77)
Sevilla 2 Unirea Urziceni 0 Goller:Luis Fabiano(45+1),Renato(70)
H Grubu
Olympiakos 1 AZ Alkmaar 0 Gol:Torosidis(79)
Standard Liege 2 Arsenal 3 Goller:Mangala(3),Jovanović(Pen.5)-Bendtner(45),Vermaelen(77), Eduardo(81)

Hiç yorum yok: