29 Eylül 2009 Salı

İspanya La Liga'da 5.haftanın panoraması...

İspanya La Liga'da 5.haftada 25 gol atılırken tek beraberlik golsüz oldu.
Real Madrid Tenerife'yi konuk etti.Yeni transferler Benzama 2 ve Kaka'nın golleriyle 3-0 kazandığı maçta yine rakibe pozisyonlar vermesi dikkat çekti.Ligin yeni takımı verdiği savunma hatalarıyla sahadan mağlup ayrılırken hucüm hattında yakaladığı pozisyonları harcadı.5 maçı da kazanan Real Madrid 16 gol atarken sadece 2 gol yedi.Hem en çok atan hem de en az yiyen olarak tekrar lider oldu.
Barcelona Malaga deplasmanında ilk yarı oynadığı üstün oyunla skor avantajını yakaladı.Malaga 2.yarı bir duran top golü yiyince disiplini elden bıraktı.Barcelona hafta içi şampiyonlar ligi maçını düşünerek rölanti 30 dakika oynadı.Bu iki takım kendi aralarındaki maça kadar böyle giderse nasıl bir maç seyredeceğiz anlatılmaz.
Sevilla Atletico Bilbao deplasmanından farklı skorla gelerek bizi de hesaba katın mesajını yineledi.İlk 3 hafta kayıpsız başlayan Athletic Bilbao üst üste 2.maçını da kaybedince kendini 6.sırada buldu.Sevilla ise 15 puanla 3.sıraya yerleşti.
Haftanın maçında Valencia ile Atletico Madrid Mestella'da karşılaştı.Maça hızlı başlayan Madrid ekibi olsa da kısa sürede Valencia maçı kendi lehine çevirdi.Bir türlü farkı artıramayan Valencia'nın kaçınılmaz sonu son dakika golüyle değişmedi.Maxi Rodriguez'in son dakika gol Rosina'yı ipten kurtarmış olabilir.
Mallorca ve Deportivo La Coruna lige iyi başlayan takımlardan.Mallorca evinda oynadığı 3 maçı da kazandı.Doportivo evinde tarihinin en kötü başlangıcını yapan Villareal'i yendi.
Ligde ilk puanını Espanyol deplasmanında alan Xerex son sırada.2 puanlı Villareal ve 3 puanlı Atletico Madrid küme hattını oluşturuyor.Athletic Bilbao deplasmanından 4 gollü galibiyetle dönen Sevilla haftanın takımı.Çok gol vuruşu denediği maçta 2 gol atan Benzama haftanın futbolcusu.6 gollü David Villa gol kralı.Toplu sonuçlar şöyle oluştu:
Deportivo La Coruna 1 Villareal 0 Gol:Juca(8)
R.Zaragoza 3 Getafe 0 Goller:Pavon(17),Aguilar(24,81)
Almeria 2 Racing Santander 2 Goller:Crusat(17),Uche(89)-Tchite(59),Lacen(71)
Espanyol 0 Xerez 0
Mallorca 5 Valladolid 0 Goller:Nunes(3),Aduriz(59),Varela(62)
Osasuna 1 Sporting Gijon 0 Goller:Nekounam(Pen.56)
Valencia 2 A.Madrid 2 Goller:Hernandez(25),Villa(27)-Aguero(7),Rodriguez(90)
Malaga 0 Barcelona 2 Goller:Ibrahimovic(38),Pique(59)
A.Bilbao 0 Sevilla 4 Goller:Renato(5),Negredo(21),Kanoute(45),Navas(75)
Real Madrid 3 Tenerife 0 Goller:Benzema(48,58),Kaka(78)

Hiç yorum yok: