30 Eylül 2009 Çarşamba

Uefa Şampiyonlar Ligi 2.hafta salı günü sonuçları...

Fiorentina Liverpool'u 20 yaşındaki Karadağlı forveti Jovetic ile devirmeyi başardı.İlk yarıda bulduğu gollerle üstünlük sağlayan Fiorentina 2.yarı sahasında oynanan oyunu kaleci Frey'in kurtarışlarıyla tutmayı başararak ilk 3 puanını altı.Maçın adamı tabiki Jovetic..
Stadı Uefa kriterlerine uygun olmayan Debreceni seneler sonra şampiyonlar ligini Budapeşte'ye getirdi.Ancak karşısında çok etkili bir Lyon vardı.Kallstrom ve Pjanic'in mükemmel oyunu 4 gollü galibiyeti Lyon'a getirirken Debreceni uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı.Maçın adamı Pjanic Lyon'un yeni Juninho'su olmaya aday.
Rubin Kazan ilk kez ev sahibi olarak çıktığı şampiyonlar ligi maçında A.Dominguez ile İnter'i devirmeye çalıştı.Dominguez ile ligdeki 2.golünü atmasına rağmen Maicon'un ortasına nefis kafa vuran Stankovic İnter'e 2.puanını kazandırdı.Bolatelli'nin iki sert hareketli kırmızı kart görmesinin ardından Rubin Kazan pozisyonlar bulsa da gol üretemedi.Maçın yıldızı A.Dominguez.
Barcelona Avrupa'da son zamanlardaki en büyük mağlubiyetini aldığı D.Kiev'iİbrahimovic ve Messi ile devirirken maçın yıldızı yine Messi'ydi.D.Kiev duran toplarla yarattığı karambolleri gole çeviremedi.
Romanya şampiyonu Unirea Urziceni boş tribünler önünde oynadığı maçta karşılıklı pozisyonların bulunduğu maçta 1-1 berabere kaldı.Maçın yıldızı ilk golü atan Türk asıllı stoper Serdar Taşçı oldu.
Sevilla çekinerek gittiği Glasgow deplasmanından çok rahat bir galibiyetle döndü.Teknik direktör Walter Smith golcü Boyd'u yedek kulübesine çekmesi ve maç 0-0 iken Glasgow Rangers'ın kesin peneltısını hakem vermeyince Sevilla Fabiano'nun yıldızlaşmasıyla farka gitti.
Arsenal baştan sona üstün oynadığı maçta Arshavin,Fabregas ve Van Persie'nin vites yükselttiği dakikalarda golleri buldu.Maç 0-0 iken Mannone'nin kritik bir kurtarış yaptı.Yine Fabregas'ın nefis volesi kale direğinde patladı.Fantastik bir gol atan Arshavin maçın yıldızıydı.
AZ Alkmaar şampiyonlar ligi tarihindeki ilk golünü El Hamdaoui attı.Hayli çekişmeli geçen maçın uzatmalarında Traore ile bulduğu golle Standart Liege 1 puanı kurtardı.Maçın yıldızı Dembele galibiyeti takımına getiremedi.
Toplu sonuçlar ve gruplardaki puan durumu şöyle:
E Grubu
Fiorentina 2 Liverpool 0 Goller:Jovetic(28,37)
Debreceni 0 Lyon 4 Goller:Kallström(3),Pjanic(13),Govou(24),Gomis(51)
1-Lyon 6,2-Fiorentina 3,3-Liverpool 3,4-Debreceni
F Grubu
Rubin Kazan 1 İnter 1 Goller:Dominguez(11)-Stankovic(27)
Barcelona 2 Dynamo Kiev 0 Goller:Messi(26),Pedro(76)
1-Barcelona 4,2-Dynamo Kiev 4,3-İnter 2,4-Rubin Kazan 1
G Grubu
Unirea Urziceni 1 Stuttgart 1 Goller:Varga(48)-Serdar Taşçı(5)
Glasgow Rangers 1 Sevilla 4 Goller:Novo(88)-Konko(50),Adriano(64),Fabiano(72),Kanoute(74)
1-Sevilla 6,2-Stuttgart 2,3-Unirea Urziceni 1,4-Glasgow Rangers 1
H Grubu
Arsenal 2 Olympiacos 0 Goller:Van Persie(78),Arshavin(86)
AZ Alkmaar 1 Standart Liege 1 Goller:El Hamdaoui(48)-Traore(90+1)
1-Arsenal 6,2-Olympiacos 3,3-Standart Liege 1,4-AZ Alkmaar 1

Hiç yorum yok: