29 Eylül 2009 Salı

Fransa Ligue 1'de 7.hafta panoraması

Fransa Ligue 1'de 7 hafta geride kalırken Bordeaux liderliğini sürdürdü.
Son şampiyon evinde Rennes'i konuk etti.Mükemmel bir hucüm organizasyonunu Vendel müthiş bir kafa ile bitirdi ve takımına 3 puanı getiren golü attı.Evinde oynadığı 4.maçını da kazanan Bordeaux 19 puana ulaşırken 2 puanlık avantaja sahip olarak liderliğini sürdürdü.Biri Juventus biri de Marsilya karşısında alınan beraberlikler haricindeki tüm resmi maçları kazanan Bordeaux'un istikrarı göz kamaştırıcı.Bordeaux ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı.
Lyon çok zor anlar yaşadığı Toulouse maçını zor da olsa kazanarak zirve takibini sürdürdü.Tıpku Bordeaux gibi evinde oynadığı 4.maçı da kazanan Lyon ligin diğer namağlup takımı.Maçın yarısını geride sürdüren Lyon'un atak futbolu 3 puanı almasını sağladı.Toulouse maçına Bastos ve Lopez'den yoksun çıktığı düşünülürse Lyon şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalar gibi.
Marsilya ise Valenciennes deplasmanında son bölümde yediği golle ilk mağlubiyetine aldı.Pek çok pozisyonu değerlendiremeyen Marsilya'da Moriantes'in gol atması tek sevindirici durum.Geçen sezon iç saha performansı dikkat çekici olan Valenciennes evindeki ilk galibiyetini aldı.
Haftanın sonucu merak edilen maçında Monaco evinde St Etienne'ye 2-1 yenildi.Geçen hafta sergilediği performansla geçmiş günlerine dönme sinyali veren Monaco deplasmanda ilk puanlarını alan St Etienne karşısında çok kötü bir futbol sergiledi.
Montpellier'e değinmeden bu ligi kapatmak imkansız.İç sahada 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan ligin yeni ekibi Boulogne'yi yenerek 14 puanla 4.sıraya yerleşti.
Ligin son sırasında puansız Grenoble yer alırken 5 puanlı Nice ve 6 puanlı Sochaux küme hattını oluşturuyor. Monaco'yu evinde deviren St Etienne'yi haftanın takımı seçiyorum.Haftanın oyuncusu ise Nancy'i golleriyle performansıyla ayakta tutan Hadgi'yi seçtim.Gol krallığında ise 4'er golde bulunan Niang,Gomis,Gourcuff,Asamoah Gyan ve Nene ilk sıraya paylaşıyorlar.
Bordeaux 1 Rennes 0 Gol:Wendel(24)
Le Mans 3 Lens 0 Goller:F.Thomas(14,32),Le Tallec(62)
Lille 1 Nice 1 Goller:Frau(89)-Remy(61)
Lyon 2 Toulouse 1 Goller:Tafer(52),Gomis(71)-M.Sissoko(9)
Auxerre 2 Grenoble 0 Goller:Pedretti(63),Hengbart(84)
Lorient 1 Paris Saint Germain 1 Goller:Mvuemba(40)-Hoarau(45)
Monaco 1 St Etienne 2 Goller:Puygrenier(56)-Sanago(3),Bergessio(90)
Montpellier 1 Boulogne 0 Gol:Dzodic(79)
Nancy 2 Sochaux 1 Goller:Hadji(Pen.2,39)-Martin(81)
Valenciennes 3 Marsilya 2 Goller:Bisevac(21),Ducourtioux(28),Schimitz(84)-Morientes(13),
Niang(23)

Hiç yorum yok: