1 Eylül 2009 Salı

İspanya La Liga 1.hafta panoraması...

İspanya La Liga sonunda başladı ve yıldızlar sahaya indi.Transf sezonunun en hareketli ligi La Liga bu yıl da Türkiye'de NtvSpor aracılığıyla bizlere ulaşıyor.
Son şampiyon Barcelona Uefa Süper Kupa maçı nedeniyle pazartesi çıktığı maçta Sporting Gijon'u 3-0 yendi.Maçı anlatan Ersin Düzen'in de dediği gibi Barcelona atak yapıyor tv tekrarını verdikten sonra top tekrar Barcelona'ya geçiyor banttan gibi yeni atak başlıyor.Zlatan İbrahimovic ilk golünü ilk maçta Gijon'a atarken eski hocası Morinho da tribündeydi.
Getafe Soldado'nu hat-rick yaptığı maçta Racing Santander'i 4-1 yenerek ilk haftayı lider kapattı.
Yıldızlar topluluğu Real Madrid Barnebau'da çıktığı sezonun ilk maçına fırtına gibi başladı.Maçın sembolik başlama vuruşunu sempatik rekortmen Usain Bolt yaptı.Ama karşısındaki Deportivo yarattığı her tehlikeyi gole çevirmeye çalıştı.Sahada 2 ayrı blok gibi oynayan Real Madrid bu sefer yediğinden çok attı.Ama takım oyunu için henüz çok yol almaları gerekir ezeli rakibi Barça oturmuş kadrosuyla onlardan epeyce öndeler.
Valencia tüm ekonomik sıkıntılara rağmen David Silva ve David Villa'yı elinde tutarak üst sıralarda kendine yer bulma mücadelesi verecek.Sevilla karşısında dengede giden maçta Kanoate'nin kırmızı kart görmesiyle ibre ev sahibi Valencia'ya döndü ve 3 puanı almayı bildi.
Malaga bu yıl lige iddialı girmek için Aguero ve Forlan gibi yıldızlarına gelen teklifleri reddeden Atletico Madrid geçen sezonun flaş takımı Malaga deplasmanında 3-0'lık şok bir mağlubiyet aldı.
Ligin iki yeni takımından Zaragoza Tenerife'yi evinde 1-0'la geçerken şampiyon Xerex 2 kırmızı kart gördüğü maçta Mallorca'ya deplasmanda 2-0 yenildi.
İlk haftayı gol fazlasıyla Getafe lider tamamlarken Soldado 3 golle gol krallığına yerleşti.Hafanın takımı güçlü Atletico Madrid'i evine 3 gol ve puansız gönderen Malaga.Toplu sonuçlar şöyle:
Barcelona 3 Sporting Gijon 0 Goller:Krkic(18),S.Keita(42),İbrahimovic(82)
Almería 0 Valladolid 0
Valencia 2 Sevilla 0 Goller:J.Mata(47),P.Hernandez(80)
Athletic Bilbao 1 Espanyol 0 Gol:Toquero(78)
Malaga 3 Atletico Madrid 0 Goller:N.Baha(34),X.Torres(62,89)
Mallorca 2 Xerez 0 Goller:Aduriz(57),Adrover(60)
Osasuna 1 Villarreal 1 Goller:Pandiani(37)-Cazorla(37)
Racing Santander 1 Getafe 4 Goller:Lacen(41)-Rafa(12),Soldado(27,34,56)
Zaragoza 1 Tenerife 0 Gol:Arizmendi(74)
Real Madrid 3 Deportivo La Coruna 2 Goller:Raul(26),Ronaldo(35),L.Diarra(60)-Riki(30),
Valeron(46)

Hiç yorum yok: