30 Kasım 2008 Pazar

Chelsea 1 Arsenal 2

Premier League'de 15. haftanın merakla beklenen dev mücadelesinde gülen taraf Arsenal oldu! Londra derbisinde Chelsea'ye konuk olan Gunners,Djourou,'nun kendi kalesine attığı golle geriye düştüğü maçı Van Persie'nin golleriyle çevirip üç puanı hanesine yazdırdı.Premier Ligi'nde bu maça kadar 4 gol yiyen Chelsea'yi 5 dakikada 2 golle bitirdik.İlk yarı inanılmaz presle oynayan Chelsea 2.yarıya maçı kazanmış gibi çıkınca biri ofsayt olan 2 V.Persie golüyle karşılaştı.Bu gollerden sonra yorgunluk uykusuna çekilen Chelsea ligde ağır bir darbe almış oldu.Kritik oyuncularının maçta oynamak yönünde karar almaları çok olumlu sinyaller veriyordu.
Adebayor,Sagna ve Nasri sakatlıklarına rağmen forma giymek istemesi alkışı hakediyor.İlk yarı Chelsea sahada fazlaymış gibi efor kaydetti.Kendi kalemize Djourou'nun attığı golde Almunia'nın hucümu erken başlatmak için Nasri'ye atılan topu kaptılar ve ilk yarının en iyi oyuncusu Bosingwa'nın ortasına Djourou ters vuruş yaptı.Arsenal 60. dakikada skora denge getirdi. Denilson'un pasıyla topla buluşan Van Persie,Cech'le karşı karşıya kaldı ve ofsayt tartışmaları altında golünü attı.Beraberliği yakalayan Gunners, bu golün 3 dakika sonrasında öne geçmeyi başardı. Ceza sahasında Adebayor'un kafasıyla indirdiği topu düzgün ve şık bir vuruşla ağlara gönderen Van Persie, kendisinin ve takımının 2. golüne imza attı.Arsenal puanını 26'ya çıkarttı ve Chelsea ile arasındaki puan farkını 7'ye indirerek yeniden 4. sıraya yükseldi.
Chelsea:Petr Cech,Branislav Ivanovic,Ashley Cole,Jose Bosingwa,John Terry,Frank Lampard, John Obi Mikel,Florent Malouda(70),Michael Ballack,Deco,Miroslav Stoch(81),Salomon Kalou,Nicolas Anelka
Arsenal:Manuel Almunia,Bacary Sagna,William Gallas,Alexandre Song,Johan Djourou,Gael Clichy,Fabregas,Samir Nasri,Denilson,Van Persie,Emmanuel Adebayor,Bendtner(83)

Hiç yorum yok: