24 Kasım 2008 Pazartesi

Güzel kadın hızlı erkek!!! Isinbayeva-Bolt

2008 “Yılın Atleti” ödülleri sahiplerini bulurken, Monaco’da düzenlenen tören ilk defa bu yıl, Uluslarası Atletizm Federasyonu (IAAF)’nun internet sitesinden canlı olarak yayınlandı. Michael Johnson’dan Stefka Kostadinova’ya genç yaşlı birçok atletin katıldığı Gala’da, 2008 atletizminin özel anlarına ve en iyi performanslarına ait görüntülere de yer verildi. Yılın bayan atleti Yelena Isinbayeva olurken, yılın erkek atleti de beklenildiği gibi Usain Bolt oldu.
Ödül töreninin en çekici tarafı şüphesiz ki, atlet mayolarıyla görmeye alıştığımız sporcuları makyajlı, takım elbiseli görebilmekti. Yelena Isinbayeva sırtı açık beyaz tuvaleti ile göz kamaştırırken, Usain Bolt, uzun boyunun avantajını giydiği takım elbiseyle gösterdi. Bu senenin adaylarından, yeni evli Tirunesh Dibaba ise altın işlemeli, orijinal kıyafeti ile sade güzelliğini sergiledi.
Gecenin etkileyici anlarından biri ise, üç jenerasyon kısa mesafe koşucuları Tommie Smith, Michael Johnson ve Usain Bolt’u biraraya getiren keyifli sohbetti. Michael Johnson, Usain Bolt’u 400 metre rekorunu kırması için sıkıştırırken, Tommie Smith, Johnson’ı son (Bolt) ve başlangıç (kendisi) arasındaki bağ olarak tanımladı. Usain Bolt, 400 metre rekorunu kıracağını fakat bunun birkaç yıl içinde gerçekleşebileceğini söyledi.
Geceye ailesiyle katılan, yarış sonrası şovlarından hareketli görmeye alıştığımız Usain Bolt, beklentilerin aksine sakin ve ciddi bir tavır sergiledi. Bolt, sorulan sorulara büyük bir olgunlukla cevap verirken, annesi, oğlunun yeteneğini erkenden keşfettiğini, başarısındaki sırrın ise, ona küçükken bolca yedirdiği yer patatesi ve bezelye olduğunu söyledi.
2008′in atletizme kazandırdığı, performansı ve hayat hikayesiyle birçok hayran toplayan Kenyalı genç sporcu Pamela Jelimo ise takdir ödülü kazandı. Fırfırlı ceketinin içinde çekingen ve utangaç tavırlarıyla dikkat çeken 19 yaşındaki Jelimo, ödülünü 800 metre dünya rekorunun sahibi Tatyana Kazankina’dan aldı. Jelimo’nun ödülü alırken yaşadığı heyecanı, ne yapacağını bilemez tavırları görülmeye değerdi.
Elvan Abeylegesse’nin ezeli rakibi, 10,000 ve 5,000 metre Olimpiyat şampiyonu Tirunesh Dibaba ise yılın en iyi bayan performansı ödülünü cirit atıcı Barbora Špotáková ile paylaştı.
Geceye izleyici olarak katılan, uzun atlama dünya rekoru sahibi Mike Powell, 1991′den beri kırılamayan rekoru için esprili bir yaklaşım sergileyerek “bence yeterli uzaklığa atlandı, daha fazlasına gerek yok,” dedi.
Gecede 2008 yılında 11 dünya rekoru kırıldığı, bu yılın kadın sporcuların atletizme dahil oluşunun 80. yılı olduğu da vurgulandı.

Hiç yorum yok: