24 Kasım 2008 Pazartesi

Cesc Fabregas yeni kaptan!!

Kötü gidişe Manchester City deplasmanında aldığı 3-0'lık yenilgiyle devam eden Arsenal'de, takım hakkında yaptığı eleştiriler yüzünden kaptanlık görevinden alınan William Gallas'ın yerine bu göreve İspanyol yıldız Cesc Fabregas getirildi.
31 yaşındaki Fransız Milli futbolcu, Cuma günü Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, şampiyonluğa giden yolda yeteri kadar cesaretli olmadıklarını ve genç oyuncuların daha fazla savaşmaları gerektiğini söylemiş ve 4-4 sona eren Tottenham maçı sonrası da bazı futbolcuların soyunma odasında kavga ettiklerini itiraf etmişti.
Fransız defans oyuncusu bu açıklamalarının ardından, teknik direktör Arsene Wenger tarafından Manchester City maçının kadrosuna da alınmamıştı.
Fransız teknik adam Arsene Wenger, Dynamo Kiev'le oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
"William Kiev'e karşı oynayacak.Yeni kaptanlık görevine ise kalıcı olarak Fabregas getirildi. Neden böyle olduğu hakkında da açıklama yapmayacağım. Konu kapanmıştır.Takım içi gizliliğe saygı göstermek zorundasınız.
William çok kıymet verdiğim bir oyuncu ve ona büyük saygım var.Kaptanlık görevini çok büyük baskı altında ve medyayla bozuk ilişkiler içinde yürütüyordu.Onu ve takımı bu baskıdan kurtarmalıydık.Bana göre kulübe bağlı bir isim ve sadece oyuncu olarak daha güçlü hale gelebilir. Onun için yeni bir başlangıç olacağını düşünüyorum.
Kaptan, takımın dışardaki sesi olmasının yanı sıra liderlik vazifesini de yüklenen futbolculardan biridir.Ancak, soyunma odasında sadece bir adamın tüm sorunları çözebileceğine inanmıyorum. Başarılı takımda liderlik paylaşılmalıdır. Fabregas da takımdaki liderlerden biri ancak tek lider değil."
2003 yılında heüz 16 yaşındayken Barcelona genç takımından Arsenal'e transfer olan Fabregas, 2006 yılında ise Londra temsilcisiyle olan mevcut sözleşmesini 2014 yılına kadar uzatmıştı.
Bu sezon tamamı ilk 11'den olmak üzere 16 resmi maçta görev alan ve 1 gol atan İspanyol yıldızın,her transfer döneminde adı Real Madrid ve Barcelona kulüpleriyle sıkça anılıyordu.
5 yıllık Arsenal kariyerinde sadece 2005 yılındaki FA Cup şampiyonluğunu yaşayabilen ortasaha futbolcusu,toplamda ise 214 resmi maçta sahaya çıkmış ve 27 kez fileleri havalandırmıştı.

Hiç yorum yok: