4 Kasım 2008 Salı

Avrupa liglerinden değerlendirmeler




**İngiltere Premier Liginde Chelsea Stamford Brigde'de ağırladığı Sunderland'i 27. dakikada Alex, 30, 45 ve 53. dakikalarda Anelka, 51. dakikada Lampard'ın golleriyle 5-0 yenerek 26 puan ve averajla liderliğe yükselirken Liverpool 3. dakikada Dirk Kuyt ile öne geçerken,Tottenham Carragher'in 69. dakikada kendi kalesine,uzatma dakikalarında ise Pavlyuchenko'nun attığı golle ile Harry Redknapp yönetiminde 2 maçta 4 puan topladı.Hull City Old Trafford'ta Manchester United'i zorladı ama yıkamadı.Manchester United'ın golleri 3 ve 44. dakikalarda Cristiano Ronaldo, 29. dakikada Carrick ile 57. dakikada Vidic'ten gelirken, Hull City'nin golleri 23. dakikada Cousin, 69. dakikada Bernard ve 82. dakikada penaltıdan Geovanni'den geldi.
Gol krallığında 8'er golle A.Zaki ve N.Anelka zirvede.
**İtalya Seri A'da çok dramatik geçen maçta Napoli Milan deplasmanında 86.dakikada Denis'in kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup ayrıldı.Napoli'de Maggio 44.dakikada kırmızı kart görüp oyun dışı kalırken, AC Milan'da Kaka 85. dakikada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.Lige kötü başlayan Milan 22 puanla liderliğe yükseldi.Udinese üstün başladığı maçta Genoa ile 2-2 berabere kaldı.4. dakikasında D'Agostino'nun penaltı golüyle 1-0 öne geçti ve ilk 45 dakikayı bu skorla üstün tamamladı. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Genoa, 64. dakikada Milito'nun penaltı golüyle eşitliği yakalarken, 67'de Sculli ile 2-1 öne geçti. Yenik duruma düşen Udinese, Quagliarella'nın 78. dakikadaki golüyle beraberliği yakaladı.Roma kötü gidişini Juventus deplasmanında da 2-0 yenilerek devam ettirdi.Juventus'un golleri 38. dakikada süper bir frikikle Del Piero ve 40. dakikada Marchionni'den geldi.
İtalya'da gol kralı 7 golle Milan'dan Fiorentina'ya transfer olan Gilardino.
**Almanya Bundesliga'da ise Hoffenheim mucizesi sürüyor.11.hafta maçında Karlsruhe'yi V.Ibisevic 15,75 ve C.Obasi 67,78.dakikalardaki gollerine S.Freis karşılık verirken 4-1'lik sonuçla 25 puanla zirvedeki yerini korudu.Bayer Leverkusen evindeki 2-0'lık serilere Wolsburg'u da ekleyerek zirve takibini sürdürdü.Bayern Münih Arminia Bielefeld'i 3-1 ve Schalke E.Cottbus'u 2-0 yenerek zirveye yaklaştılar.
Almanya'da gol krallığında Hoffenheim'ın başarılı forvetlerinden birisi olan V.Ibisevic 11 golle bulunuyor.
**İspanya'da Barcelona'da Pep Guardiola'nın etkisi ortaya çıkmaya başladıkça daha iyi sonuçlar geliyor.Yağmurdan çok kötü hale gelen bir zeminde Malaga'yı 4-1 gibi net bir skorla yenen Barcelana'da birisi süper frikikten olmak üzere 3 gol atan Xavi ve 1 gol atan L.Messi'nin müthiş oyunları büyülüyor.Fikstür gereği Barcelona'yı takip eden Real Madrid'de istikrarsız sonuçlara rağmen 2 puan farkla 3.sırada.Nistelroy'un yokluğunda hucüm hattı zayıflayan Real Madrid Almeria karşısında Raul'un golüyle öne geçmesine rağmen sayısızca pozisyonlar verdi ve mağlup olmakta zor kurtularak 1-1 ile 1 puana razı oldu.Haftaya lider giren Valencia Mestella'da Racing Santander'i konuk etti.Uefa Kupasındaki başarılı sonuçlarına rağmen ligde iyi durumda olmayan R.Santander lideri 4-2 ile devirerek 4.sıraya kadar itti.Valencia'da Joaquin'in süper oyunu galibiyeti getirmedi.Sevilla hızlı başladığı maçta 2-0 öne geçmesine rağmen ideal kadrosunda olmadığı için Valladolid bozgununa uğradı ve sahadan 3-2 yenik ayrıldı.
İspanya'da gol krallığında 10 golle D.Villa var.
**Fransa'da 12.hafta sonunda Lyon rahat bir oyunla Le Mans'ı 2-0 yenerek 4 puan fark ve 27 puanla liderliğini sürdürdü.Marsilya Velodrome'da H.Ben Arfa'nın süper oyunuyla St. Etienne 3-1 yenerek şampiyonlar ligi iddiasıyla Lyon'u inatla takip ediyor.Bordeaux,Nanscy'e ve Toulouse,Cean'e 1-0 yenilerek zirve yarışında ağır yaralar aldılar.
Gol krallığında da ligi domine eden Lyon'lu K.Benzama 7 golle var.

Hiç yorum yok: