5 Mart 2009 Perşembe

İngiltere Premier Liginde 28.hafta değerlendirmesi

İngiltere Premier Ligi'nde Manchester United 28.hafta mücadelesinde Newcastle United deplasmanı St. James's Park'a konuk oldu.Manchester United'ın 8 Kasım'da Arsenal'e Emirates Stadı'nda 2-1 yenildiği maçtan beri kalesinde gol görmeyen Edwin Van der Sar;St. James's Park'ta 9.dakikadaki hatasıyla ev sahibi ekibin öne geçmesine sebep oldu.Hollandalı file bekçisinin 1311 dakikalık gol orucu sona ererken,seriyi bitirense Danimarkalı Lovenkrands oldu. Lovenkrands'ın 9.dakikadaki golüne 20'de Rooney'yle cevap veren Kırmızı Şeytanlar soyunma odasına 1-1'le gitti.İkinci yarıdaysa Newcastle savunmasının yaptığı hatayı değerlendiren fırsatçı Berbatov konuk ekibe skor avantajını getirdi.ManU bu galibiyetle puanını 65 yaptı ve 1 maç eksiğine rağmen takipçisi Chelsea'yle farkı 7'ye çıkardı.Van der Sar'ın gol orucunun bozulduğu maçta yenilgiden kurtulamayan Newcastle United ise 28 puanda kaldı.
Chelsea,Portsmouth deplasmanına konuk oldu ve maçtan 1-0'lık galibiyet ile ayrıldı.İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Maviler'e 3 puanı getiren gol,79.dakikada Didier Drogba'dan geldi.Chelsea,bu galibiyetin ardından ligdeki puanını 58'e yükseltirken, Premier Lig'de oynadığı son 10 maçından 1 galibiyet çıkarabilen Portsmouth,28 puanda kaldı ve kötü gidişini sürdürdü.Chelsea, iki takım arasında oynanan son iki maçı da 4-0'lık skorlarla kazanmıştı.Teknik direktör Luis Felipe Scolari'nin görevine son verdikten sonra yerine Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink'i getiren Chelsea,bu galibiyetle birlikte Hiddink'in gelişinden beri oynadığı 4.maçı da kazanmış oldu.Maviler,Hiddink ile birlikte Aston Villa,Juventus, Wigan ve son olarak da Portsmouth'u devirdi.
Liverpool,kendi sahasında oynadığı maçta;Ngog ve Benayoun’un golleriyle,Sunderland’i 2-0 yendi.Aldığı üç puanla şampiyonluk yarışını sürdüren Benitez’in talebeleri,oynadıkları futbolla da rakiplerine gözdağı verdiler.Geçtiğimiz hafta sonu Middlesbrough’ya yenilerek üçüncülüğe gerileyen Liverpool,bu maça mutlak üç puan için çıktı.Puan kaybına tahammülü olmayan ev sahibi ekip,sahadan galibiyetle ayrılıp şampiyonluk yarışına devam etmek istiyordu.Bundan önceki senelerde hep düşme potasında gördüğümüz Sunderland,bu sene ligde başarılı bir grafik çiziyordu.Maça sonradan dahil olan eski Liverpool'lu Djibril Cisse klasik saç modelini kırmızıya boyayarak maça çıkarken seyirciden alkış ve tezahürat aldı.Liverpool bu galibiyetle 1 maçı eksik Manchester United'i 7 puan geriden 58 puanla 3.sırada takip ederken,Sunderland 31 puanda kalarak 14.sıraya geriledi.
Arsenal ise son 5 maçlık beraberlik serisine son vererek zayıf West Bromich Albion deplasmanından 3 gol ve 3 puanla döndü.N.Bendtner'in eleştirilere cevap verircesine harika oynadığı ve 2 gol attığı maçta Arshavin İngiltere'deki ilk asistini yaptı.Bu sonuçla 4.Aston Villa ile olan puan farkı 3'e düştü.West Bromich Albion'in ligde tutunma çabası ise iyice güçleşti.
Ligde 4.sıra için en büyük rakibimiz olan Aston Villa Manchester City deplasmanından 2-0 yenilgiyle döndü.Elano ve Shaun Wright-Philips’in golleriyle Aston Villa’yı 2-0 yenen City, Premier Lig’de orta sıralara tırmanmaya başladı.Maviler,bu galibiyetle yeni bir seriye başlarsa gelecek sezon Euro League’e katılmak için kendilerine yer bulabilir.
İngiltere Premier League 28.hafta mücadelesinde Blackburn Rovers kendi sahasında Everton'la 0-0 berabere kaldı.Klasik bir ortasaha saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada gol sesi çıkmadı.Bu sonuçla Blackburn Rovers puanını 27 yükseltirken küme düşme potasında 18. sıradaki yerini alırken Everton ise puanını 45'e yükselterek 6.sırada kaldı.
Ligin son üç sırasında 1 maçı eksik 18.Blackburn Rovers 27,19.Middlesbrough 26,20.West Bromwich Albion 22 puanla sıralanıyor.N.Anelka 15 golle gol krallığındaki yerini bu hafta da korudu.Toplu sonuçlar şöyle:
Liverpool 2 Sunderland 0 Goller:Ngog(52),Benayoun(65)
Portsmouth 0 Chelsea 1 Gol:Drogba(79)
West Bromich 1 Arsenal 3 Goller:Brunt(7)-Bendtner(5,44),Toure(38)
Fulham 0 Hull 1 Gol:M.Goncalves(90)
Tottenham 4 M.Brough 0 Goller:R.Keane(9),Pavlyuchenko(14),Lennon(40,79)
Blackburn 0 Everton 0
N.Castle 1 M.United 2 Goller:Lovenkrands(9)-Rooney(20),Berbatov(56)
M.City 2 Aston Villa 0 Goller:Elano(Pen.24),Wright-Phillips(89)
Stoke City 2 Bolton 0 Goller:Beattie(14),Fuller(74)
Wigan 0 West Ham 1 Gol:C.Cole(34)

Hiç yorum yok: