12 Mart 2009 Perşembe

Uefa Kupası son 16 ilk maç sonuçları...

UEFA Kupası'nda çeyrek final yolunda son 16 takım ilk maçları tamamlandı.
Kupanın ilk üç sıradaki favorileriden biri CSKA Moskova evinde tek farklı galibiyeti Wagner Love'un penaltı golüyle elde ederek ikinci maça avantajlı çıkmayı başardı.
Şampiyonlar Ligi'nden 1 puan farkla elendikten sonra Uefa Kupası'nda iyi sonuçlar alan Werder Bremen Naldo'nun golüyle Fransa deplasmanına az da olsa avantajlı gidecek.Maçın yıldızları iki kaleci Wiese ve Janot'tu.
Avrupa kupalarındaki tek Türk temsilcisi Galatasaray çok zor anlar yaşadığı maçta Hamburg ile 1-1 berabere kalarak İstanbul'da oynanacak finale doğru büyük bir adım daha attı.53.dakikada Galatsaray'dan Emre Aşık kırmızı kart gördü.
Dynamo Kiev ise kupada tek mağlubiyetini İstanbul'da Beşiktaş'a karşı alan Metalist Kharkiv 1-0 yenerek Kharkiv deplasmanına küçük bir avantajla gidecek.
Kupanın kadrosuyla ilk sıradaki favorisi gösterilen tek İngiliz temsilcisi Manshester City sürpriz sonuçlar alan Danimarka temsilcisi Alborg'u 2-0 yenerek çeyrek final için önemli bir avantaj elde etti.
Marsilya evinde ilk yarıda bulduğu erken ve çok güzel gollerle Ajax'ı 2-1 yendi.Amsterdam'daki maç turun çetin maçlarından birisi olacak.Ajax 40.dakikadan itibaren Van der Wiel'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi oynadı.
Paris Saint Germain baştan sona üstün oynadığı maçta İntertoto Kupası'ndan bu yana devam eden Braga ile 0-0 berabere kaldı.
Udinese son şampiyon Zenit'i karşılaşmanın son dakikasında ve uzatmanın 7.dakikasındaki penaltıyla 2-0 yenerek avantajı yakaladı.
Toplu sonuçlar şöyle oluştu:
CSKA Moskava 1 Shakhtar Donetsk 0 Gol:Vágner Love(Pen.50)
Dynamo Kiev 1 Metalist Kharkiv 0 Gol:Vukojević(54)
Hamburg 1 Galatasaray 1 Goller:Jansen(50)-Ayhan(33)
Paris Saint Germai 0 Braga 0
Werder Bremen 1 St Etienne 0 Gol:Naldo(20)
Marseille 2 Ajax 1 Goller:Cheyrou(19),Niang(33)-L.Suárez(Pen.36)
Manchester City 2 AaB Alborg 0 Goller:Caicedo(8),Wright-Phillips(30)
Udinese 2 Zenit 0 Goller:Quagliarella(85),Di Natale(Pen.90+7)

Hiç yorum yok: