1 Mart 2009 Pazar

Carling Cup ManU'nun

Lig Kupası Finali'nde Tottenham ile Wembley'de karşı karşıya gelen Manchester United, penaltılarda rakibini geçerek sezonun ilk kupasını kazandı.
Manchester United yedek Tottenham ise ideal kadrosuyla çıktığı maçta Premier Lig’in alışıldık temposundan çok uzak bir mücadelede ortaya çıktı.İlk yarıda daha baskılı gözüken taraf Manchester United oldu. Tottenham ise, Modric ve Bent gibi hızlı hücum elemanlarını kullanarak kontrataklarla golü bulmaya çalıştı.65.dakikada maç boyu etkisiz kalan Pavlyuchenko’nun yerine O’Hara’nın girmesiyle orta sahadaki üstünlüğü ele alan Tottenham,kırmızı şeytanların baskısını kırdı.Maçın hareketlendiği bu bölümde iki takım da önemli pozisyonlardan yararlanamadı.
67.dakikada Ronaldo’nun ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda hakem kendisini aldatmaya yönelik bir hareket olduğunu düşünerek Ronaldo’ya sarı kart gösterdi.
70.dakikada Aaron Lennon ceza sahası içinde çok sert vurdu,kaleci Foster müthiş çıkardı.
Bu dakikadan sonra iki takım da daha az risk almaya başladı.Normal sürenin uzatma dakikalarında,Ronaldo sağ çaprazdan müthiş bir şut çıkardı,kaleci Gomes’in çaresiz kaldığı pozisyonda direk Ronaldo’ya engel oldu.
Maçın uzatma bölümlerinde de iki takım fazla risk almayan bir görüntü çizdi.Penaltılarda Tottenham’da O’hara ve Bentley penaltılardan yararlanamadı.Anderson’un ayağından gelen son penaltıyla Manchester United sezonun ilk kupasının 4-1!lik üstünlükle sahip oldu.Bu kupayı dördüncü kez müzesine götüren taraf oldu.

Hiç yorum yok: