10 Mart 2009 Salı

Günün maçı:Liverpool-Real Madrid

Şampiyonlar Ligi 2.tur 2.maçı
Takımlar:Liverpool-Real Madrid
Zaman:Salı,10 Mart 2009,20:45
Yer:Anfield,Liverpool,İngiltere
Liverpool,ilk maçta biraz fazla tedbirli oynamakla eleştirilmişti,ama bu Benitez bu oyunun neticesini aldı.Oyunu kendi yarı sahalarında kabullenmeleri,Real Madrid baskısına direnmelerini sağladı ve kontra ataklarla etkili oldular.Öyle ki Heinze’nin maçın sonlarına doğru yaptığı gereksiz bir faul,belki de sahanın en kısa oyuncularından Benayoun’un golü atmasıyla sonuçlandı. Fakat bu taktik,kuşkusuz oyuncularının defansif disiplinine fazla inanan Benitez için büyük bir kumardı.Real Madrid ise bu maçtan önce oynadığı son 135 dakikada 10 gol atmayı başarmıştı. Benitez,bunu da göz önüne alarak,oynadığı kumarın tutup tutmayacağından endişe etmiş olmalı.
Benitez,başardı ve bu 10 kırmızılı oyuncuyu kalenin ağzına dikmek gibi bir şey değildi.Javier Mascherano,orta sahada defansın ilk hattını oluşturdu ve harika oynadı.Carragher da geride hatasız oynadı.Taktik o kadar kusursuz işledi ki,Madrid açık bir şut şansı bile bulamadı.
Rafa,Anfield’da bu kadar defansif oynamayacaklarını söylemiş olsa da,işleyen bir taktiği değiştirmesi için bir sebep yok.Premier Lig Şampiyonluğu uzaklaştıkça,Şampiyonlar Ligi Kupası’nı Anfield’a getirmek için Liverpool’un üstündeki baskı artıyor.Tek yol hücum
Real Madrid,yine zorlu bir Şampiyonlar Ligi maçıyla karşı karşıya.İlk maç 0-0 bitmiş olsa, Anfield’da saldırmak zorunda kalacak olan Liverpool’u geçmeye yetebilirdi.
Benayoun’un son dakikalardaki beklenmeyen golü,Real Madrid’in bütün planlarını alt üst etti. Şimdi bu turu geçmek için akıntıya karşı yüzmek zorundalar.Madrid’in bu çaresiz durumdan kurtulmasının tek yolu,hücum.Öyle ya da böyle bir şekilde gol atmaları gerekiyor ve bu sırada defansta da sağlam durmaları gerekiyor.Durum ise pek iç açıcı değil.Liverpool evinde oynadığı son 11 maçta sadece beş gol yedi ve 13 aydır evinde maç kaybetmiyor.
Ligde şampiyonluktan uzaklaştıkça,bu sezon İspanya Süper Kupası’nın yanına koyabilecekleri tek kupa şimdilik Şampiyonlar Ligi gözüküyor.
Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi geçmişindeki başarısı tartışılmaz.Kupayı arka arkaya beş yıl müzesine götüren Real Madrid için,Şampiyonlar Ligi bu aralar kabus gibi.Eğer bu gece Liverpool’u geçemezlerse,arka arkaya beş yıl boyunca ilk turda elenmiş olacaklar.
Form durumları
Liverpool
Mart 03 Liverpool 2-0 Sunderland (Premier Lig)
Şubat 28 Middlesbrough 2-0 Liverpool (Premier Lig)
Şubat 25 Real Madrid 0-1 Liverpool (Şampiyonlar Ligi)
Şubat 22 Liverpool 1-1 Manchester City (Premier Lig)
Şubat 07 Portsmouth 2-3 Liverpool (Premier Lig)
Real Madrid
Mart 07 Real Madrid 1-1 Atletico Madrid (La Liga)
Şubat 28 Espanyol 0-2 Real Madrid (La Liga)
Şubat 25 Real Madrid 0-1 Liverpool (Şampiyonlar Ligi)
Şubat 21 Real Madrid 6-1 Real Betis (La Liga)
Şubat 15 Sporting Gijon 0-4 Real Madrid (La Liga)
Takım haberleri
Liverpool:İlk maçta attığı kafa golüyle takımına 1-0’lık galibiyeti getiren Yossi Benayoun, antrenman sırasında aşil tendonundan yaşadığı sakatlık nedeniyle rövanş maçında forma giyemeyecek.Öte yandan sakatlığı bulunan Fernando Torres’in forma giyip giyemeyeceği maç saati belli olacak.Rafa golcüsünden bu önemli maçta yararlanmak istiyor.Bu nedenle de Liverpool sağlık ekibinde seferberlik ilan edilmiş durumda.Torres'in yanı sıra,hafif sakatlıkları bulunan Arbeloa ve Daniel Agger için de son karar maç saatinde verilecek.Benayoun’un dışında bu maçta form giyemeyeceği kesin olan bir diğer isimse cezalı olan Albert Riera.
Real Madrid:Hafta sonu cezalı oldukları için Madrid derbisinde forma giyemyen Wesley Sneijder ve Pepe’nin de kadroya dahil olmasıyla iyice rahatlayan Juande Ramos,bu maça ideal kadrosuyla çıkabilecek.Antrenmanlarda Guti ve Sneijder’i kulübede tutarak solda Marcelo,ortada Diarra ve Gago ile bağlayacağının izlenimini veren Juande Ramos’un bu maç için sürprizleri var gibi görünüyor.
Muhtemel onbirler
Liverpool:Reina,Arbeloa,Skrtel,Carragher,Fabio Aurelio,Mascherano,Xabi Alonso,Gerrard,Kuyt, Babel,Torres
Real Madrid:Casillas,Sergio Ramos,Pepe,Cannavaro,Heinze,Robben,Lass,Gago,Marcelo,Raul, Higuain
Kura çekiminin ardından blogda açtığım anketlerde Liverpool % 86 tur atlar sonucu çıkmıştı.Yine Bayern Münih'e güvenenler % 97,Chelsea'ye %66 olarak dikkat çekiciydi.Günün en sıkıntılı takımı olan Villareal'e çıkan oy ise % 86'ydı.Ama o deplasmandan nasıl çıkacak bu akşam göreceğiz.Benim tahminim ise Liverpool,Chelsea,Bayern Münih ve Villareal tur atlaması yönünde.

Hiç yorum yok: