11 Ekim 2008 Cumartesi

2009 Avrupa Ümitler Şampiyonası

Avrupa Ümitler Şampiyonası Play Off elemeleri ilk maçları oynandı.
Türkiye 1 Belarus 0
Avusturya 2 Finlandiya 1
Almanya 1 Fransa 1
Galler 2 İngiltere 3
İtalya 0 İsrail 0
Danimarka 0 Sırbistan 1
İsviçre 2 İspanya 1
Avrupa piyasasında gelecek vaadeden oyuncuları görme şansı bulunan şampiyona çok önemli.Tek yıllar seçilerek dünya ve Avrupa şampiyonalarıyla çakışması engellenen turnuva İsveç'te 15-29 haziran 2009'da 8 takımla oynanacak.Ev sahibi İsveç'in yanısıra 14 takımın play off elemeleri sonucunda 7 takım olarak gelerek oynanacak turnuvada yıldızlar dikkat çekecek.
TRT tarafından yayınlanan Türkiye Belarus maçı Antalya Madran stadında oynandı.Uefa ve Fifa tarafından küçük stad projelerine örnek gösterilen kompleks futbola yatırım yapan Abramoviç'in yakın arkadaşı Azeri iş adamı İsmailov tarafından yaptırldı.
Maçı Alman federasyonundan hakemler yönetti.Hakemden bize ne diyebilirsiniz.Ama maçın 4.hakemi Türk asıllı Alman Deniz Aytekin'di.Hatırlanırsa 2008 avrupa şampiyonasında Rosetti Türkiye-Hırvatistan maçına verilirken annesi ve sülalesi araştırması gözler önüne gelmişti.
Küçük sertlikler hariç tempolu geçen mücadelede Türk takımında Orhan Şam,Sercan Yıldırım,Alparslan Erdem,Mustafa Pektemek ve Özer Hurmacı dikkat çeken oyunculardı.BATE Borisov'u şampiyonlar ligine gönderen Belarus'ta dikkat çeken oyuncu yoktu.

Hiç yorum yok: