28 Ekim 2008 Salı

Aldatmacalar olmasın;Dürüst futbol

İtalya Serie A'da, Türkiye Ligi'nde de sıklıkla yaşanan bir olay hakkında çarpıcı bir karar alındı! Fiorentina'da forma giyen golcü oyuncu Alberto Gilardino, Palermo maçında koluyla gol attığı gerekçesiyle 2 maç ceza aldı!
İtalyan spor hâkimi Gianpolo Tosel İtalyan futbolu açısından önemli bir karara imza attı. Tosel, televizyon görüntülerini kaynak teşkil etti ve Fiorentina'nın 26 yaşındaki yıldız futbolcusu Alberto Gilardino'nun Serie A'da Palermo'yla oynadıkları karşılaşmada koluyla gol attığını bu nedenle de 2 maç müsabakalardan men cezası almasına karar verdi. Hâkim karara gerekçe olarak Gilardino'nun 'sportmenlik dışı bir tavırda' bulunmasını gösterdi. Gilardino, 3-1 kazandıkları karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, pozisyonu hatırlamadığını söylemişti. Fiorentina'nın oynadığı 8 maçta 7 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Gilardino, aldığı 2 maç ceza nedeniyle çarşamba günü lig lideri İnter ve hafta sonu Siena karşılaşmalarında forma giyemeyecek.Bu arada, Fiorentina Kulübü kararla ilgili olarak tahkime başvurdu. Floransa ekibi, Gilardino'nun cezasının 1 maça indirilmesini ve hafta sonu Siena maçında oynamasını talep ediyor.
Başta da söylediğimiz gibi Türkiye'de sıkça rastlanan aldatıcı hareketler genelde cezasız kalıyor.Her sezon 4-5 elle gol,20-30 hakemi aldatarak penaltı veya faul almak gibi durumlara rastlamak mümkün.En son maçta Galatasaray'lı M.Baros elle kontrol ettiği topu Eskişehirspor filelerine gönderdi ve ceza sahasında hakemi aldatmaya yönelik bir hareket yaparak kendini yere attı.Aynı maçta Ümit Karan'ın ayağına çarparak kaleye giren bir topta Youla'nın pasif ofsayt pozisyonu için Ümit'in ısrarlı itirazı hem kendine hem de 4 takım arkadaşına sarı karta maloldu.
Futbolcuların damarına ne zaman dokunsan ekmek parası kazandıkları mesleklerinden bahsederken bu tarz aldatmacalar ne demek oluyor.Bedel ödemeden birşey çalmaktan ne farkı var.Hiçbirşeyin doğru düzgün yapılmadığı bir ülkenin bir eğrisi de bu...

Hiç yorum yok: