30 Ekim 2008 Perşembe

Avrupa'da hafta içi mesailerinden notlar...




***İtalya Seri A'da Napoli ve Udinese istikrarlı futbolunu sürdürüyor ve 20'şer puanla zirvede ortaklar.Lider Napoli evinde German Denis'ün 3 golüyle Reggina'yı,Udinese ise Sanchez ve Quagliarella ile Catania'yı deplasmanda 2-0 yendi.İnter evinde Fiorentina ile berabere kalırken Milan Siana'ya 2-1 ile geçti.
***Almanya Bundesliga'da Hoffenheim'ım yükselişi devam ediyor.Bochum karşısında 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen bir an olsun oyundan düşmeyen Hoffenheim, sergilediği baskılı ve etkili futbolla sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.Hoffenheim'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 64. dakikasında Ba, 70. dakikasında Ibisevic ve 71. dakikasında Eduardo'dan geldi. Bochum'un tek golünü ise 3. dakikada Grote kaydetti.Bu sonuçla 22 puana yükselen Hoffenheim 21 puanlu B.Leverkusen ve 20 puanlı Hamburg'un önünde liderliğini sürdürdü.
1990/91 sezonunda Almanya 8. Amatör Ligi'nde mücadeleye başlayan Hoffenheim, 6 sezon üst üste Almanya 3. Ligi'nde oynadıktan sonra Almanya II. yükseldi. Geçen sezon Almanya II'de müthiş bir performans sergileyen Hoffenheim, yaptığı akıllı yatırımların meyvasını Bundesliga'ya yükselerek toplamaya başladı.
2006'da takımın başına daha önce Schalke 04'ü de çalıştıran Ralf Rangnick'i getirerek Almanya 1.ligine yükselme projesini başlatan Dietmar Hopp, artık Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedeflerinin olduğunu yüksek sesle konuşmaya başladı. 3300 kişilk bir Alman kasabası olan Hoffenheim, sahasında oynadığı maçları kapalı gişe oynuyor. Her maçına yaklaşık 25 bin taraftar geliyor.Bu küçük kasabada yeni bir stad yapılıyor. Ocak ayında bitecek olan stadın kapasitesi 33 bin olacak. Yani kasabanın nüfusunun 10 katı...
***Fransa Ligue 1'de Lyon istikrarsız da olsa 24 puanla liderliğini sürdürüyor.Sochaux'yu deplasmanda 2-0 yenerken 3 puan gerideki Bordeaux evinde La Havre'yi 4-0 yenerek takibini sürdürdü.Bu yılın 21 puanlı flaş takımı Toulouse Paris Saint Germain'i deplasmanda 1-0 yenerken Marsilya deplasmanda Nantes ile 1-1 berabere kaldı.
***İspanya Kral Kupası 4.tur ilk maçlarında La Liga ekiplerinin bazılarının şok sonuçlar aldılar.Şampiyonlar ligi ve ligde yenilgisiz giden Villa Real İspanya 3.lig takımlarından Poli Ejido'ya 5-0 yenilerek tur şansını zora soktu.Yine Sevilla da 3.lig takımlarından Ponferradina'ya 1-0 yenildi.Rövanşları 12 kasımda oynanacak ilk maçlarda toplu sonuçlar şöyle:
Benidorm CD 0 Barcelona 1
Portugalate 1 Valencia 4
Numancia 0 Sporting Gijon 1
Poli Ejido 5 Villarreal 0
Ponferradina 1 Sevilla 0
Rayo Vallecano 1 Almeria 2
Athletic Bilbao 2 Recreativo 0
Huelva Castellon 0 Betis 2
Celta Vigo 2 Espanyol 2
Elche 0 Deportivo La Coruna 2
Hercules 1 Valladolid 5
Malaga 1 Mallorca 1
Murcia 2 R.Santander 1
Orihuela 0 Atletico Madrid 1
Real Union 3 Real Madrid 2

Hiç yorum yok: