22 Ekim 2008 Çarşamba

Fenerbahçe 2 Arsenal 5











Şampiyonlar ligi 3.hafta G grubu maçında Arsenal Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 5-2 yendi.Rakibe fazla pozisyonlar verilen maçta Arsenal tüm gücünü sahaya yansıtmadığını söyleyebiliriz.Türkiye'de çıplak gözle izleyenleri büyüleyen Arsenal takımı şampiyonlar ligi için genç kadrosuna rağmen istediği skoru aldı.
Karşılaşmaya hızlı giren Fenerbahçe maçın belli bölümlerinde etkili olmaya çalıştı ancak genelde ne yaptığını bilen takım hep Arsenal'di.Diaby,Ebue,Denilson,Almunia çok etkili oynadı.Arsenal'e galibiyeti getiren goller,karşılaşmanın 10.dakikasında Adebayor,11.dakikasında Walcott,21.dakikada Diaby,50.dakikada Song ve 90+3. dakikada Ramsey'den geldi.Fenerbahçe'nin gollerini ise 19. dakikada Silvestre (kk) ve 79. dakikada Güiza kaydetti.
Fenerbahçe,15 maç aradan sonra ilk kez Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda mağlubiyet tadarken Arsenal grupta 7 puanla liderliğe yükseldi.A.Wenger 22 yaş ortalamasıyla sahaya çıkan takımı onu çok mutlu ettiğini,gruptan çıkmak için kalan 3 maçta 1 galibiyete ihtiyaç duyulduğunu ve 59.yaşgünü hediyesi olarak bu maçı sayacağını söyledi.Bu arada 17 yaşında şampionlar liginde oynayarak gol atan A.Ramsey de bu dalda 5.sırada tarihe geçti.
Fenerbahçe maç seramonisinde maraton alt tribündeki "believe"(inanmak-güvenmek) yazısına rağmen pek inançlı değildi.Maç sonuna doğru bazı tarftar gruplarınca yönetim,antrenör,bazı oyuncular aleyhine ve eski oyuncu,antrenörler lehine tezahüratlar yapıldı.
Karşılaşmaya müdürüm ile beraber Fenerbahçe taraftarları arasında izlediğim için duygularıma hakim olmak zorunda kaldım.Çok güzel bir gece yaşatan herkese çok teşekkürler.Sizi İstanbul'da canlı izlemek muhteşemdi.3'de devre 5'de biter....

Hiç yorum yok: