28 Ekim 2008 Salı

Nöbetçi teknik direktörlük!!!

Süper Lig'de Raşit Çetiner, Engin İpekoğlu, Ertuğrul Sağlam ve Hakan Kutlu'nun ardından, görevinden ayrılan son teknik adam Antalyaspor'un çalıştırıcısı Josep Jarabinsky oldu. Lig'de henüz 8. hafta geride kalmasına karşın 5. teknik adam da çalıştırdıkları takımla yollarını ayırmış oldu!
Turkcell Süper Lig'de geride kalan 8 hafta sonunda, 18 kulüpten 5'i teknik direktörleriyle yollarını ayırdı. Antalyaspor (2 kez), Konyaspor, Kocaelispor, Beşiktaş ve Ankaragücü, henüz sezonun 4'te biri tamamlanmadan teknik direktör değişikliğine gitti.
Sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala sürpriz bir kararla Hikmet Karaman ile yollarını ayıran Antalyaspor, 2008-2009 sezonuna Çek Joseph Jarabinsky ile başladı. 8. haftada topladığı 2 puanla 17. sırada yer alan Antalyaspor'da Jarabinsky ise Hacettepe beraberliği sonrası yönetimin yaptığı olağanüstü toplantı ile görevine son verdi. Kulüp Başkanı Hasan Akıncıoğlu başkanlığında toplanan yönetim kurulu 5 saati aşkın süren toplantının ardından Jarabinsky'nin görevine son verildiğini ve yerine takımda yardımcı antrenör olarak görev yapan Orhan Atik'in getirildiğini duyurdu.
Konyaspor, sezona Raşit Çetiner ile start verirken başkan 9.yıl hocayla çalışacağız diyordu.3. hafta sonunda görevden alınan Çetiner'in yerine, 5. hafta öncesi Giray Bulak iş başına getirildi. Kocaelispor 4. hafta sonunda Engin İpekoğlu ile yollarını ayırırken, takım, 6. hafta öncesi Yılmaz Vural'a emanet edildi.
Beşiktaş'ta 6. hafta sonunda Ertuğrul Sağlam görevini bırakırken, siyah-beyazlılar 7. haftadan itibaren yoluna Mustafa Denizli ile devam ediyor. Ankaragücü'nde ise 7. hafta sonunda Hakan Kutlu'nun yerine Ünal Karaman göreve getirildi.
Turkcell Süper Lig'de geçen sezon sadece 6 kulüp, başladığı teknik direktörle sezonu tamamlamıştı. Beşiktaş Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe A.Zico, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Osman Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Abdullah Avcı, Kayserispor Tolunay Kafkas ve Sivasspor Bülent Uygun ile sezonu tamamlarken,diğer 12 takımda ise teknik direktör değişiklikleri yaşanmıştı.
İşsizlik bu konuda da etkili bir faktör.Her teknik direktörün yerine görev yapacak en az 2 yerli 1 yabancı teknik direktör işsiz şekilde fırsat bekliyor.Nöbetçi hoca denen bu durum böyle gelmiş böyle gider gibi...

Hiç yorum yok: